TWEEDAAGSE FIETSTOCHT NAAR BERGHEM

Op 30 en 31 juli gaat de fietsgroep van Werkgroep Leefbaarheid Gerwen een tweedaagse fietstocht maken naar het dorpje Berghem vlakbij Oss. Na het succes van de fietstocht van vorig jaar naar Kevelaer is besloten om ook dit jaar weer een tweedaagse fietstocht te organiseren. In verband met de veiligheid tijdens deze tocht hebben wij het maximaal aantal deelnemers moeten bepalen op 20. Er bleek veel belangstelling te zijn en binnen zeer korte tijd werd dit aantal al bereikt.

Voor het uitzetten van de route heeft Theo de Louw zijn kennis van de Brabantse wegen ruimschoots aangewend. Hij heeft onder meer gebruik gemaakt van de van Gogh route hetgeen zeer toepasselijk is in het jubileumjaar van deze beroemde schilder. Hoewel de discussie in Nuenen over de bronzen beeldengroep van de aardappeleters nog volop gaande is doen wij het “live” zonder standbeeld met een lunch in een Brabants dorpje. Wij passeren onderweg diverse plaatsen als Erp, Mariaheide en Nistelrode. Ook maken wij tijdens de route gebruik van terrassen voor het drinken van een kopje koffie ’s morgens en een dorstlesser in de middag. En ondertussen buurten, buurten en nog eens buurten. Wij fietsen dan zo’n 57 km over de Brabantse weggetjes naar ons einddoel het plaatsje Berghem waar het diner op ons staat te wachten en  waar wij daarna de nacht zullen doorbrengen nadat er eventueel gebruik is gemaakt van een “natje” en een “droogje” via de bar.

Wij weten allemaal dat de Brabantse nachten lang zijn maar of dat tijdens ons verblijf ook zo is moeten wij afwachten. In ieder geval is het wel de bedoeling dat wij ons de tweede dag  weer met de fiets op de terugweg gaan begeven. U zult het geloven of niet maar dat zijn dus weer ca 57 km. in de benen op andere wegen dan de heenreis. Zeg eens eerlijk daar is de Tour de France toch helemaal niks bij.  Als wij dan tenslotte in de verte weer de kerktoren van Gerwen ontwaren kijken wij elkaar met vermoeide doch ook voldane ogen aan met een blik van “dat hebben wij hem toch weer mooi gefikst”!  En de gele trui?  Die past ons allemaal.

Paul Mol