TERUGBLIK OP FIETSSEIZOEN 2015

Op vrijdag 27 november heeft de laatste lange fietstocht plaatsgevonden. Onder leiding van “mister  lange fietstocht”  Theo de Louw werd gereden via St. Oedenrode, Oirschot en Best naar het “Boshuys” waar de laatste stopplaats was. Onder het genot van een drankje werd hier symbolisch het fietsseizoen 2015 afgesloten. Geproost werd op dit succesvolle seizoen waarin een groot aantal fietstochten zijn georganiseerd. Zoals ieder jaar heeft het team van de fietsgroep uit Gerwen de trajecten van de korte en lange fietstochten elke keer uitgezet. Op 31 juli van dit jaar is onder leiding van Theo de Louw ook een tweedaagse fietstocht naar Berghem georganiseerd.

Terugkijkend op dit seizoen prijzen wij ons gelukkig dat alle fietstochten op een na zijn doorgegaan. Alleen door extreme hitte hebben wij een keer moeten besluiten om niet te starten. Niettemin had Henk vd Hurk toen gemeend toch met een klein groepje op pad te gaan om vervolgens ons via de mobiele telefoon te laten weten dat men onderweg zat te genieten van een drankje op een terras in de zon. Gelukkig had hij echter niet de beschikking over het telefoonnummer. Al bij al waren de weersomstandigheden in dit seizoen ons vaak gunstig gezind.

Overigens hebben wij wel een keer tijdens een fietstocht een flinke bui regen gehad. Dat was langs de Zuid-Willemsvaart in de buurt van Beek en Donk. Schuilen langs de weg hielp niet meer. Door de stromende regen werd de koffiestop in het zorgcentrum bereikt. Gedeelde smart is halve smart omdat de deelnemers als verzopen katten zich ontdeden van hun natte spullen. Uiteindelijk geeft dit toch ook weer een gevoel van saamhorigheid want als wij nat worden dan worden wij allemaal nat.

Bovendien zijn er gelukkig weinig ongelukken gebeurd. Het fietsen in een groep is niet altijd ongevaarlijk. Het vereist verschillende vaardigheden zoals oplettendheid, concentratie en snel reactievermogen. Met name bij het oversteken van drukke verkeerswegen is het altijd goed opletten. Met steeds onze laatste man Theo Donkers in zijn oranje hesje. En dat allemaal tijdens het praten met elkaar. Want wat kunnen wij toch op zijn Brabants buurten met z’n allen! Buurten tijdens het fietsen, buurten tijdens de koffiestop en buurten als wij weer terug zijn in Gerwen. Eerlijk is eerlijk dat maakt het wel zo gezellig.

En dan die fietstocht onder leiding van Paul. In de buurt van de Brabantse Kluis was hij het helemaal kwijt. Bordjes klopten niet meer en de geplande route bleek totaal niet te kloppen. Onverschrokken reed hij door de middle of nowwhere over een pittoresk bruggetje in het moeras. Eensgezind ploeterde de toenmalige fietsgroep door het water en de modder naar het ultieme doel……..een verharde weg. Gelukkig hadden alle deelnemers het overleefd en onze tweewielers ook. Bij de volgende door Paul uit te zetten fietstocht werd  gevraagd of er lieslaarzen meegenomen moesten worden.

Mia, Jan, Harrie Ton en Theo mede namens alle deelnemers aan onze fietstochten van harte bedankt voor het uitzetten van de fietstochten. Het was top!! Ook de deelnemers aan de fietstochten bedankt voor jullie sportieve prestaties. Als gevolg hiervan hebben vele mensen genoten van het fietsen, natuur, blubber, gezelligheid, koffie, gebak, gesprekken en de saamhorigheid. Allemaal ingrediënten om volgend jaar weer aan een nieuw seizoen te beginnen.

Paul Mol