Rondleiding oude Sint Clemenskerk 7 november

WLG-logo-klein

Willem Zijlmans verzorgt, na een korte inleiding, voor ons een rondleiding door de kerk en vertelt daarbij over de geschiedenis van het kerkgebouw en de gebruikers ervan. Hij toont ons het interieur en de vele fraaie religieuze voorwerpen. De toren kan ook bezocht worden.

In 1967 bouwde de rooms-katholieke parochie een nieuwe en grotere kerk: Sint-Clemenskerk. De historisch waardevolle oude Sint Clemenskerk, die ondertussen geklasseerd werd als Rijksmonument, zou, naar werd beloofd, een nieuwe bestemming krijgen, die echter nog niet bekend was. Ze kwam dan ook leeg te staan, werd dichtgetimmerd, zwaar verwaarloosd en aan het verval en vandalisme overgegeven. In 1983 werd de kerk echter gerestaureerd en in gebruik genomen door de streng behoudende Priesterbroederschap Sint Pius X en kreeg daarbij een nieuw neogotisch interieur met voorwerpen die van elders afkomstig waren.

06%20Gerwen,%20St_%20Clemenskerk

Wanneer   zaterdagmiddag 7 november om 14.00 uur
Waar            de oude Sint Clemenskerk, Heuvel 23, Gerwen
Wie               iedereen is welkom

Wel even aanmelden als U deel wilt nemen aan dit bezoek. Als er grote belangstelling is voor de rondleiding dan wordt die herhaald op zaterdag 14 november om 14.00 uur.

Voor aanmelden en informatie mail naar: werkgroepleefbaarheidgerwen@gmail.com,

bel naar de WLG via telefoonnr: 06 41102625 of kom naar de ‘inloop’ a.s. maandag.