Reisverslag voettocht door de voormalige DDR 29 augustus 2016

WLG-logo-klein

Een bewogen voettocht; 470 kilometer met de rugzak op door de  voormalige DDR.

Riet van Laake en Guus Wesselink vertellen er 29 augustus alles over.

 In juni 2013 wandelden ze vanaf ‘s-Hertogenbosch 2200 kilometer naar Zuid-Italië. Ze hebben daarover bij ons in januari van dit jaar een drukbezochte en leuke lezing gegeven. Zij bleven pelgrimeren en wandelden in mei 2014 van oost naar west langs de oude Via Regia door het land van Luther en Bach. Ze ontmoeten daar een samenleving die nog steeds moet wennen aan de verworven vrijheid. Guus en Riet vertellen – met mooie beelden – over deze wandeling op de prikkelende scheidslijn tussen een omgevallen socialistische heilstaat en de voortkrabbelende westerse democratie.

Guus vertelt boeiend over de historie van de DDR en de samenleving achter prikkeldraad. In 1989 valt de Muur. Vijfentwintig jaar later waagt de bevolking over het leven achter prikkeldraad te praten; het stel tekent openhartige verhalen op in dit oude Oost-Duitsland.

(Klik op een plaatje om te vergroten)

Hun ervaringen zijn opgetekend in het boek “Over prikkeldraad en zegeningen”. Iedereen kan tijdens en ná de lezing vragen stellen. Het boek ligt ter inzage, en is te koop. Website van Guus en Riet: http://www.viervrijevoeten.nl/pilgerweg-gorlitz-vacha/
Het zal zeker weer een interessante middag worden.

Wanneer      op maandag 29 augustus tijdens de inloop, de lezing start ± 14.00 uur
Waar              in D’n Heuvel
Wie                iedereen is welkom, vooraf aanmelden is niet nodig.

Het WLG-mailadres is: werkgroepleefbaarheidgerwen@gmail.com. De WLG is telefonisch bereikbaar via 06 41102625. Informatie over andere WLG-activiteiten en diensten vindt U ook op deze site.