Reisverslag fietstocht Sri Lanka 25 april 2016

WLG-logo-klein

In 7 weken Sri Lanka rond met de fiets

 

Op 1 februari van dit jaar vertrokken Margriet Bakx en Lucas Harms voor het derde opeenvolgende jaar uit Gerwen om in ZO-Azië te gaan fietsen. Twee jaar geleden deden ze in D’n Heuvel verslag van hun reis langs de Mekong. Vorig jaar fietsten ze van Bangkok naar Singapore. Dit jaar besloten ze Sri Lanka rond te fietsen. Ze fietsten in totaal 2500 km op dit eiland, dat ongeveer zo groot is als de Benelux en + 22 miljoen inwoners telt. Het land biedt grote afwisseling t.a.v. oude culturen, een ongerepte prachtige natuur, weliswaar geteisterd door verwoestingen door de langdurige burgeroorlog (Tamil-tijgers) en de tsunami in het recente verleden.

Sri Lanka 3Een constante temperatuur van 35 graden, zeewind, forse stijgingen in het bergland, naast de verschillende avonturen, maakte de tocht tot een zware, maar ook boeiende belevenis. Zij genoten fietsend van het land en alle enthousiaste reacties en contacten van de zeer vriendelijke bevolking. Beleef hun avontuur mee en kom luisteren.

 

Wanneer      maandag 25 april tijdens de inloop, de lezing start ± 14.00 uur
Waar              in D’n Heuvel
Wie                 iedereen is welkom, vooraf aanmelden is niet nodig.

 

Voor andere WLG-activiteiten kijk op deze site. Het mailadres van de WLG is: werkgroepleefbaarheidgerwen@gmail.com, en zij zijn telefonisch bereikbaar via 06 41102625.