Reisverslag drie maanden fietsen langs de Mekong in ZO-Azie

Margriet en Lucas Harms komen maandag 19 januari 2015 tijdens de Inloop van WLG vertellen over hun fietstocht door Azië.

Zij maakten begin 2014 de tocht van hun leven!
Nadat ze beiden gestopt waren met werken zijn ze, nadat ze reeds heel Europa op de fiets hadden verkend, aan een lange trip in Azië begonnen.  Ze vlogen met Malaysian Airways naar Bangkok. De eigen fietsen gingen mee in het bagageruim.  Ze zijn op 15 januari (een jaar geleden) vanuit Chiang May aan de fietstocht begonnen. Vanaf de grens van Thailand met Myanmar (Birma) volgden ze via de gouden driehoek de machtige Mekong. De verschillende landen werden fietsend, en af en toe per boot op de Mekong, doorkruist; het schitterende Laos, het boeiende Cambodja tot aan de weelderige en drukke Mekong-delta van Vietnam.
Ze proefden aan de verschillende culturen van deze landen en al fietsend genoten ze van de beelden, geuren en de kleurrijke vriendelijke bevolking.
Steeds opnieuw zeiden ze tegen elkaar “dit hadden we niet willen missen” Er gaat niets boven fietsen; je ziet zoveel meer, je maakt zo makkelijk contact en reist ook nog forse afstanden! Zij fietsten gemiddeld 70 km per dag en hadden er op 15 april zo’n 4000 km opzitten.
Graag nemen zij u mee op 19 januari in hun fantastische fietsreis door deze fraaie landen.

Iedereen is welkom en vooraf aanmelden is niet nodig.