Kies musea voor seizoen 2015-2016

WLG-logo-klein

 

Net als voorgaande jaren gaan we in de winter een aantal museums bezoeken.

De 5 museumbezoeken plannen we in op de volgende vrijdagen:

  •    4 december   2015
  •    8 januari         2016
  • 22 januari          2016
  •    5 februari       2016
  • 19 februari       2016

textielmuseum1

Er moet eerst een keuze gemaakt worden uit de 10 museums die de WLG dit jaar heeft geselecteerd. U kunt meer dan 5 musea kiezen. Daarna kunnen de bezoeken gepland worden en afspraken worden vastgelegd met de 5 musea waar de meeste interesse voor is. Geef vóór 1 november door welke museums u met ons wilt bezoeken. Dat kan via de website op het formulier onderaan dit bericht of bij de ‘inloop’ op maandagmiddag in D’n Heuvel.

Later krijgt u van ons bericht welke 5 musea gekozen zijn en wanneer die bezocht zullen worden.
De 10 geselecteerde museums zijn:

  naam museum plaats
1. Het Strijkmuseum Boxtel
2. Rijks- Van Gogh- Stedelijk Museum Amsterdam
3. Boerenbondmuseum Gemert
4. Nationaal Veeteelt Museum Beers bij Cuijk
5. SieMei Museum   CHV Veghel
6. Radio Museum Reusel
7. Gemeente Museum Helmond
8. Oorlogsmuseum Overloon
9. Textiel Museum Tilburg
10. De Wieger Deurne

 

Per museum in het kort wat informatie en een prijsindicatie:

1. Strijkmuseum, Boxtel
De collectie van de Wasch- en Strijkmuseum is ondergebracht in een gerestaureerd en speciaal ervoor ingericht pandje op een stil plekje in Boxtel. Het resultaat van tientallen jaren verzamelen willen wij U daar graag tonen. Entreeprijs: €5,00 per persoon *, inclusief een kopje koffie of thee. Rondleidingen: alleen op aanvraag €15,00 per groep van minimaal 8 personen.

2. Rijks-  Van Gogh- Stedelijk Museum, Amsterdam
Bij voldoende interesse gaan we gezamenlijk met een bus vanuit Gerwen naar Amsterdam. U kiest welk van de 3 museums u wilt bezoeken.
Prijsindicatie:
Bij 50 personen incl. rolstoelplaatsen ca. €35 à €40 p.p. (met museumjaarkaart €20 à €25)
Bij 23 personen incl. rolstoelplaatsen ca. €55 à €60 p.p. (met museumjaarkaart €40 à €45)
In de prijs is begrepen: Busvervoer – Entree van 1 van de museums- Gids voor rondleiding Degene die een museumjaarkaart hebben kunnen de entreeprijs in mindering brengen.
Vertrek vanaf D’n Heuvel 9.00 uur en thuiskomst ± 17.45 uur . (verblijf museum van ca. 5 uur)

3. Boerenbondmuseum Gemert
Hier wordt het Brabantse boerenbedrijf en leven weergegeven zoals het er rond 1900 was op de zandgronden.
Er zijn tuinen en akkers te bewonderen, handkrachtboterfabriek NCB, destructorfabriek, een veldkapel aan het karrenspoor, een dorpswinkel, een klompenmakerij, smederij, het café. een wevershuisje, een dorpspomp en nog veel meer. Entree €. 4.00. Hier is de museumjaarkaart niet geldig.

4. Nationaal Veeteelt Museum, Beers
Het is gevestigd in een oud K.I. station.  Cultuurhistorische collectie op het gebied van de Nederlandse fokkerij van alle huisdieren duurzaam ter beschikking gesteld.  Het museum wordt door allemaal vrijwilligers gerund waarvan het merendeel heeft gewerkt bij de organisatie.

5. SieMei CHV Veghel
Het is gevestigd in de oude CHV Voederfabriek. Museum met Historie & techniek. Dat werkt met vakmensen. Dorpsmeden,timmerlieden,molenaars,karrenmakers en kuipers als ook landbouwcoöperaties zuivelcoöperaties en het vervoer per paard, tram, trein en schip van de Meierij. Het museum heeft een schat aan voorwerpen die een beeld geven aan de ontwikkeling van de technieken. Het museum SieMei is niet alleen interessant voor techneuten, maar ook familie en onderwijs-vriendelijk interessant voor jong en oud.

Entree €. 5.00 inclusief koffie. Voor CHV koek €1.40.  Film CHV vroeger duur 1 uur. Rondleiding 1,5 uur voor €1.70 p.p. ook door Cultuur centrum. Je moet wel goed ter been zijn.

6. Radio Museum in Reusel
Zeer grote collectie Nederlandse radio’s vóór dat PHILIPS begon. Opkomst van de Nederlandse Radio industrie van 1915-1930 Toegang rondleiding en demonstratie €4,00 p.p.

7. Kasteel Helmond Gemeente Museum
Mens en Werk, Stadshistorie over de geschiedenis van Helmond. Foto tentoonstelling.

Aan de basis ervan ligt het industriële verleden van Helmond. Indringende beelden over werkloosheid, sociale strijd, vermaak van de arbeider, werkomstandigheden, politieke spotprenten en stadsbeelden blijven je bij.
Entree €7,50, met museumjaarkaart gratis,  rondleiding om 11.00 uur gratis.

8. Oorlogsmuseum Overloon.
Het motto van het oorlogsmuseum is “Oorlog hoort in het museum”. Er is aandacht voor het verzet in de tweede wereldoorlog, maar ook voor de vervolging. En tenslotte natuurlijk voor de bevrijding. Speciale aandacht gaat uit naar de Slag om Overloon. Daar waar in de herfst van 1944 een veldslag om nooit te vergeten heeft gewoed, wil dit museum een monument zijn voor vandaag en morgen. Er zijn gevechtsvliegtuigen, 150 legervoertuigen de inval in Normandië  D-day  de Slag om Arnhem.
Entree €15,00 p.p., met een museumjaarkaart gratis.  Er kan een rondleiding worden gegeven van 1 uur.

9. Textiel Museum Tilburg
Museum van de Textielfabrieken uit de jaren 50 en moderne Textielkunst. Wollenstoffen en Wollendeken fabriek. Entree €10.00 euro museumjaarkaart gratis. Rondleiding  5 tot 7 euro,  duur 1 uur.

10. De Wieger, Deurne
De Wieger is een cultuurhuis. Op dit moment is er tot 10 januari 2016 een expositie van de meester-vervalser Geert-Jan Jansen. Entree €. 7.00  museumjaarkaart €.2.00. Voor deze expositie rondleiding  €3,50.
Koffie en vlaai €4.00 p.p.

 

Het vervoer gaat (behalve naar Amsterdam) met privé auto’s. De inzittenden betalen aan de bestuurder een gedeelde bijdrage voor de gemaakte autokosten.

Geef uw voorkeuren op door het invullen en verzenden van onderstaand formulier.

Fout: Contact formulier niet gevonden.