Jaarlijkse tweedaagse fietstocht vanuit Gerwen groot succes!!

20160728_210435
Op 28 en 29 juli was het weer zover. Zoals ieder jaar heeft de fietsgroep uit Gerwen een tweedaagse fietstocht georganiseerd. Dit keer was het doel de plaats Baarle Nassau ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Tilburg. Het leuke van deze plaats is wel dat de Nederlands-Belgische grens dwars door dit dorp loopt wat op de wegen ook is aangegeven.

.
20160728_153332

Wederom had onze routedeskundige Theo de Louw een mooi traject uitgestippeld door het mooie Brabantse landschap.
.

.
IMG_1569Om 09.30 ’s morgens zouden de fietsliefhebbers vertrekken. Maar de weergoden waren ons niet goed gezind want juist op dat tijdstip was de regen in ruime mate aanwezig. Er zat niets anders op dan te beginnen met een schuilperiode in d’n Heuvel en te wachten tot het weer droog werd. Intussen had het echtpaar Ton en Annemarie Tenback ons verteld dat zij helaas moesten afzeggen in verband met het ziek zijn van Annemarie. Dat was jammer voor hen en voor ons.

 

IMG_1580Gelukkig werd het snel droog en de overgebleven 20 deelnemers aan de fietstocht vertrokken welgemoed richting Oirschot. In dit leuke plaatsje genoot de groep op de markt van het dorp van een drankje met het uitzicht op de monumentale kerk. Vervolgens gingen wij op weg door de prachtige natuur met vennetjes en heide naar “De Bokkenrijder” gelegen op het landgoed Utrecht.

(Klik op een foto voor een grotere versie)

Na hier de lunch te hebben gehad ging de route naar België en in het plaatsje Poppel passeerden wij een ijssalon die wij niet voorbij konden gaan zonder wat te drinken of een ijsje te nemen.

Op dat moment werden wij gebeld door Ton Tenback. Zij hadden toch besloten om met de auto en fietsen naar Baarle Nassau te rijden om ons op de volgende dag op de terugtocht naar Gerwen te vergezellen. Een leuke verrassing. En ja hoor, toen wij in Baarle Nassau aankwamen zaten de twee tortelduifjes op het terras van2482_jemmy_van_hoboken._twee_tortelduifjes ons hotel samen te genieten van een consumptie. Mooi toch!! Maar hoe zat het toch met de ziekte van Annemarie. Eerlijk is eerlijk maar er zijn soms dingen die de schrijver van dit epistel niet aan het papier kan toevertrouwen.
Na het inchecken en bezoek aan de kamers kwamen wij weer bij elkaar voor een borrel met aansluitend het diner. Dat was genieten met muziek uit een heuse jukebox die de tand des tijds redelijk had doorstaan. Ook Cor Klomp liet blijken dat hij lekker in zijn vel zat want hij was niet stil te krijgen.

20160728_210630Na het diner was het voor sommigen van de groep tijd voor een wandelingetje door Baarle Nassau. Tijdens deze wandeling kwamen wij langs een ijssalon die werd gerund door Eddie Braat een oud-dorpsgenoot uit Gerwen. Maar helaas Eddie was er niet en onze ijsafname in deze zaak was beperkt tot enkele van ons. Later die avond was er nog een gezellig samenzijn in een grote kring in de zaal van het hotel. Deze dag hadden wij 60 km gefietst en morgen wachtte ons weer lange rit. Dus zochten de meesten onder ons omstreeks 11 uur het bed op. Het was een geslaagde en gezellige dag geweest waarvan wij in ruime mate hadden genoten.
Tijdens het ontbijt op de tweede dag hoorden wij de verhalen van twee van onze deelnemers die tijdens hun nachtrust uit bed waren gevallen. Met name voor Truus Bastiaans waren de gevolgen niet fijn. Een pijnlijke rugblessure maakte verder fietsen te riskant. Maar Gerwen zou Gerwen niet zijn als er niet naar een oplossing zou worden gezocht. En die werd gevonden in het aanbod van Ton Tenback om Truus een lift te geven en samen
met haar in de auto naar Gerwen te rijden. En zo gebeurde er iets unieks wat nog nooit tijdens onze fietstochten is gebeurd. Een deelnemer die zich heeft opgegeven voor de fietstocht maar nog geen meter met zijn fiets zou rijden. Niettemin een mooie geste om iemand met pech te helpen. Bedankt Ton!!!!!
Na een zeer uitgebreid ontbijt bleek de regen weer spelbreker om te vertrekken. Ook nu was het oponthoud van korte duur en vertrok de groep weer terug richting Gerwen. Omdat “de Bokkenrijder” ons op de heenweg goed was bevallen fietsten wij rechtstreeks naar deze locatie voor het drinken van een natje.

Daarna fietsten wij via een andere door Theo uitgezochte route door de natuur naar Vessem voor de lunch bij restaurant “De Gouden Leeuw”. Hier werd Riet van Dongen begroet met een innige omhelzing van een bezoeker die al op het terras was neergestreken. Ja wij worden echt populair in Zuid-Oost Brabant. Na deze lunch ging het in strak tempo richting vliegveld Eindhoven waar wij gezien het tijdsschema een korte pauze moesten nemen in “dn Hut” in de buurt van Wintelre. Zo kwamen wij steeds meer aan het eind van deze tweedaagse fietstocht. Gepland was nog een afscheidsdiner bij de Chinees in Son waar wij ons tegoed hebben gedaan aan een buffet van lekkere chinese gerechten. Toen kwamen de laatste loodjes en die wegen normaal gesproken zwaar. Maar niet voor ons en na bijna 80 km in de benen te hebben reden wij Gerwen binnen. Slotconclusie: wat was het gezellig, wat hebben wij gebuurt, wat is er veel gelachen en lekker gefietst dus……………………………………………………..dat doen wij volgend jaar weer!!!!!!!!!!!