Het laatste museumbezoek van dit seizoen!

Aan de belangstellenden voor het bezoek aan het Kasteelmuseum,

Destijds,  bij de enquête voor de musea die in aanmerking kwamen om gezamenlijk te bezoeken,  heeft een aantal belangstellenden interesse getoond voor het Kasteelmuseum in Heeswijk-Dinther.

Dit laatste museumbezoek van dit seizoen staat gepland op 20 februari 2015. Een bezoek aan een monument als Kasteel Heeswijk doet iets met je. Na voltooiing van de vele restauraties wordt u rondgeleid langs de vertrekken en de verblijven van de laatste adellijke familie die Kasteel Heeswijk bewoonde. De route in het kasteelmuseum voert u onder andere door de rijke Salon, de Middeleeuwse Ridderzaal, de exotische Chinese kamer en de bibliotheek van de baron. Maar ook de mysterieuze torenkamers van de jonkers en de Tinkamer worden aangedaan. Via trappenhuizen en onverwachte wendingen loopt u bovendien langs de dienstvertrekken en neemt u letterlijk een kijkje in de voormalige Kasteelkeuken. Onder leiding van een gids maakt  men kennis met het bijzondere leven op een kasteel.

Programma:

Wij vertrekken weer om 09.15 uur bij de kiosk op de Heuvel in Gerwen. Voorafgaand aan de rondleiding drinken wij wat in Brasserie Het Koetshuis. (koffie, thee, drankje naar keuze € 2,30 per consumptie)

Daarna volgt de rondleiding door het Kasteelmuseum onder leiding van een gids. Kosten € 7,00 per persoon.

Omstreeks 11.30 uur wordt het einde van het bezoek verwacht.

Indien men zich nog wil aanmelden voor deelname hieraan gelieve dit uiterlijk 18 februari a.s. op te geven.klik hier om zich aan te melden . 

Daarna krijgt men informatie over het vervoer naar Heeswijk-Dinther en eventueel andere bijzonderheden als die er zijn.

Misschien dat dit museumbezoek zal aanspreken en ik zie de reacties met belangstelling tegemoet.

Paul Mol