Grote belangstelling voor het reisverslag “Fietsend langs de Mekong”

Op maandag 19 januari werd in de Inloop D’n Heuvel in Gerwen met veel interesse geluisterd naar Margriet en Lucas Harms. Deze Gerwenaren vlogen vorig jaar van Bangkok naar Chiang Mai in Noord-Thailand.

Zij volgden op hun eigen fiets een beschreven, voorgefietste route via Asian Way of Life.

Van de 4000 km lange fietstocht, met slechts één lekke band, lieten zij prachtige foto’s zien. Het exotische landschap, de tropische vruchten, kleurige markten, lachende kinderen, monniken en tempels brachten de aanwezigen in een andere wereld.

De fietsen gingen ook op de platte boot voor een tocht over de wilde ondiepe Kokrivier naar Chiang Rai met de witte tempel en het Opiummuseum. De opiumhandel gaf het grensgebied Thailand, Laos en Birma de naam de Gouden Driehoek.

Op de dagelijkse noedelsoep fietsten zij langs het Karstgebergte en de rijstvelden naar de grens van Laos. Zij mochten die niet fietsend oversteken. De fietsen gingen dus mee de bus in.

Zij zagen het arme Laos waar tijdens de Vietnamoorlog bommen gedumpt werden.

Een zware klimtocht van 0 tot 1500 m vergde een hele dag.

Bij Ventiana, de hoofdstad van Laos, namen zij de andere zijde van de Mekong. In de Mekongdelta merkten zij de Franse invloed.

Zuidwaarts voerde de tocht naar Cambodja. Over het Tonle Sapmeer naar Phnom Penh, waar het Genocidemuseum en de Killing Fields de herinnering aan het schrikbewind van Pol Pot levend houdt.

Na een boeiend bezoek aan Angkor Wat kwamen zij in Vietnam bij de drijvende markt van Can Tho met honderden bootjes vol tropische waren.

De schitterende foto´s maakten het reisverslag boeiend en indrukwekkend.

Lola Braun, een bezoeker van de inloop in Gerwen