GERWENAREN BEZOEKEN MUSEUM “Techniek met ’n ziel”

Zoals elders op deze site valt te lezen worden gedurende de wintermaanden 5 musea bezocht die na een uitgebreid belangstellingsonderzoek zijn geselecteerd.

Als eerste was op 9 december het museum “Techniek met’n Ziel” in Neerkant aan de beurt. Twintig deelnemers hadden zich hiervoor opgegeven en zo vertrokken wij ’s morgens stipt om 9 uur met vijf auto’s richting Neerkant. Voor het museum werden wij al buiten op een mededelingenbord verwelkomd. Het museum is gevestigd in het voormalig gebouw van de Rabobank en het had een gezellige uitstraling.

 

 

 

De groep van 20 personen werd in tweeën gesplitst en onder leiding van de vrijwilligers Jan en Harrie werd de rondleiding gegeven. Wat wij te zien kregen was teruggang in de tijd met al zijn gebruiksvoorwerpen, huishoudelijke apparaten, gereedschappen  technische voorwerpen etc. die soms voor velen van ons herinneringen opriepen aan de tijd van zijn jeugd. Zo kwamen wij  bijvoorbeeld in een keuken van vroeger, de goei kammer, en zagen wij de toenmalige  telefoons, radio- en tv toestellen en nog veel meer. De rondleiders Jan en Harrie gaven op een leuke manier een toelichting op de herkomst en het gebruik van de vele bezienswaardigheden in dit museum. Want tjonge wat was hier veel te zien!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Tijdens de pauze kregen wij een kopje koffie of thee met een echte lekkere wafel. Na de pauze gingen wij verder met de rondleiding die het bezoek aan dit museum zeer waardevol maakte.  Na afloop was iedereen zeer enthousiast over het gebodene en werden Jan en Harrie bedankt voor de informele en ontspannen manier van vertellen over de attributen die waren tentoongesteld. Zeer voldaan zijn wij weer huiswaarts gegaan. Wat misschien niet was verwacht: dit was een “topper”.

Volgende keer op 6 januari 2017 gaan wij naar de Hertog Jan brouwerij in Arcen. Iedereen die hiervoor belangstelling heeft kan zich hier nog opgeven op deze site van Werkgroep Leefbaarheid Gerwen.