Gerwenaren bezoeken emaillemuseum

Op 12 december zijn 19 Gerwenaren op bezoek gegaan bij het Emaillemuseum.  Met 4 auto’s  vertrokken zij onder bar slechte weersomstandigheden richting Erp waar het museum is gelegen.

Daar aangekomen werden zij ontvangen door de eigenaar van het museum: Wim van Heeswijk. In de ontvangkamer was al te zien dat deze Wim een fanatieke verzamelaar was van zeer vele emaille- produkten. Onder het genot van een kopje koffie met cake kregen zij eerst een toelichting over de vele dingen die hier tentoongesteld waren. En wat wist Wim ontzettend veel van zijn verzameling, zoals de fabrikant die het had gemaakt, wanneer het was geproduceerd, waar hij het vandaan gehaald had enz. enz.

Daarna volgde een rondleiding.  In de boerderij van de gebroeders van Heeswijk  liepen de Gerwenaren door 6 verschillende ruimtes waar het vol stond met een groot aantal emailleartikelen die ook weer herinneringen opriepen aan vroeger tijden toen deze voorwerpen werden gebruikt. Dat was ook te merken, gelet op de leeftijden van deze groep bezoekers.

Na ruim twee uur in het museum aanwezig te zijn geweest gingen zij, nadat de winkel nog was bezocht, weer terug naar huis. Het was een zeer interessante en leuke ochtend die deze Gerwenaren een goed gevoel moet hebben gegeven.