Museum De WiegerFoto: Ton Hartjens

Eerste museumbezoek

Op vrijdag 8 december vindt het eerste museumbezoek plaats van het seizoen 2017-2018. De keuze voor dit eerste bezoek is gevallen op het museum “De Wieger” in Deurne. In dit museum is een expositie over het leven en werk van Jules de Corte. De tentoonstelling heet “Als ik van Brabant” zing en een groot aantal belangstellenden hebben reeds geamuseerd geluisterd naar de anekdotes over de musicus en tekstdichter Jules de Corte.

Tijdens de expositie is aan de balie een audiotour verkrijgbaar. Dit bezoek wordt gecombineerd met een tentoonstelling over de “Wereld van Hendrik Wiegersma”. Deze tentoonstelling is helemaal vernieuwd.

Op vrijdag 8 december verzamelen we om 09:15 uur op het Heuvelplein in Gerwen. Vandaar rijden wij naar Deurne waar wij om 10 uur in het museum “De Wieger” worden verwacht. Wij beginnen dan met een kopje koffie met vlaai in het Groot Atelier.

Na de koffie start de rondleiding met gids door de tentoonstelling “De wereld van Hendrik Wiegersma” op de benedenverdieping, “De Judakus” op de bovenverdieping en in de ateliers een tentoonstelling over het leven en werk van Jules de Corte.

Verwacht wordt dat wij om ca. 12:30 uur weer teruggaan naar Gerwen.

De kosten voor de koffie met vlaai en de rondleidster zijn € 10 p.p. Museumjaarkaart voor de entree is gratis. Voor nadere informatie en opgave belangstellenden die dit museumbezoek willen meemaken kunt u zich opgeven bij Paul Mol, tel. 06-22571242 en Annemarie Tenback tel. 040-2840807. U kunt ook mailen naar paulmol1943@gmail.com. Of vul het formulier hieronder in.

Fout: Contact formulier niet gevonden.