Een verhaal van vandaag over een Afrikaanse reis van toen

Dat de tijden veranderen is geen nieuws. Nieuws is een vluchtige term, want praten over een Afrikaanse reis die plaatsvond in 1978 is slecht te verkopen als iets eigentijds. Dat wordt het pas als je met de ogen van nu mee wil kijken naar de ervaring van toen.

Harrie Janssen wil een boekje over een dergelijke ervaring open doen. Daartoe heeft WLG hem uitgenodigd,  zijn verhaal te komen doen op de inloop van 20 oktober.WLG-Afrika-verslag-02

Dan valt te horen hoe het binnenkomt als je voor het eerst oog in oog komt te staan met een neger (mag je dat nog zeggen?). Of hoe het is om kerst te vieren midden in de zomer.

Hoe komt het binnen als je heuse trossen WLG-Afrika-verslag-03bananen ziet hangen of als je ziet hoe stenen worden gemaakt door kleibrokken te drogen in de zon. En alles bijeen: hoe een leven van een totaal andere cultuur invloed heeft op je kijk op de wereld.

Harrie doet verslag van een reis die hij in 1978 maakte op bezoek bij zijn zus die als Zuster haar energie gaf aan een beter leven voor de inwoners van Kameroen. Hij gebruikt er ook filmbeelden bij…..weliswaar zonder geluid. Als dat geen nostalgie is!!!!

Wie meer wil horen is van harte welkom  in D’n Heuvel op maandag 20 oktober.

Meer info is te verkrijgen op tel nr. 06 41102625. Daar is ook informatie over de andere activiteiten van WLG te verkrijgen.