André van der Maat-dag

Heel Gerwen Schoon

De jaarlijkse schoonmaakdag heet in Gerwen: André van der Maat-dag. Omdat André het hele jaar door deed wat heel Nederland één dag per jaar doet: de rommel opruimen die anderen voor ons achterlaten maar dat om de lieve vrede ‘zwerfvuil’ heet.
Dit jaar wijst de agenda 28 maart aan. De leerlingen van Brede School Heuvelrijk beginnen op vrijdag 27 maart met de straten in de kern van het dorp. Op zaterdag wordt door vrijwilligers de rest van Gerwen en het hele buitengebied schoongemaakt.

Dat het nodig is blijkt. Al enkele jaren op rij wordt op de landelijke schoonmaakdag in Gerwen alleen al zo’n 800 – 1000 kg plastic, karton, blik, pet-flessen, bundels niet bezorgde kranten en allerhande afval verzameld. Dank zij veel vrijwilligers, gehuld in felgekleurde hesjes, worden perkjes, straatgoten, bermen en sloten zo goed mogelijk gekuist. Het afval wordt in zakken gestopt en bij ’t Huysven verzameld, waar de gemeente zorg draagt voor het afvoeren naar de gemeentewerf.

Wie de karavaan vrijwilligers wil versterken, is meer dan welkom. Ouders, grootouder, met of zonder (klein-) kinderen, clubleiding en jeugd van diverse verenigingen: echt iedereen kan een steentje bijdragen. Wie aan deze oproep gehoor wil geven kan zich opgeven onderaan dit bericht. Dat heeft de voorkeur i.v.m. voorbereidingen.

Zaterdag 28 maart is de start om 13:00 uur bij de kiosk op het Heuvelplein.  Daar worden de routes uitgereikt en groepen samengesteld. Er wordt toegelicht hoe een en ander in zijn werk gaat, waarna de schoonmaaktactie begint.
WLG zorgt na afloop, rond 16:00 uur, voor koffie en soep in ’t Huysven, vandaar het verzoek om in te schrijven.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]