Activiteitenkalender november 2018

Op maandagmiddag is er vanaf 13:30 uur de wekelijkse inloop in D’n Heuvel. Kom een kop koffie, thee of iets fris bij ons drinken. Er gaat vanaf 13:30 uur altijd een groepje wandelen rondom Gerwen. Na het wandelen schuiven ook zij gezellig even aan bij de inloop om iets te drinken en bij te praten.

Op de derde vrijdag van de maand zorgen de ITTEMEE-koks weer voor een lekkere maaltijd. Introducés zijn zeker welkom, uiteraard wel met reservatie.

Fietstochten

De start is steeds om 9:30 uur vanaf D’n Heuvel. Er wordt een tocht gereden van voortaan ongeveer 30 km met een gezellige koffiepauze. Als het weer erg slecht is, gaat de fietstocht niet door. Bij twijfel over de weersomstandigheden kunt u bellen naar 06 41102625 (WLG) of 06 22571242.

De laatste vrijdag van de maand rijden we een langere tocht van maximaal 70 km. We pauzeren dan natuurlijk, naast de gezellige koffiestop, ook om onderweg te lunchen.

12 nov| Lezing door apotheker C. Wammes van Apotheek aan de Berg:
Wijs met medicijnen – Tips voor oudere geneesmiddelgebruikers

Het complexe medicijngebruik van ouderen vergt een uitgekiende farmaceutische begeleiding. Hoe zorgen apothekers ervoor dat iedere patiënt zorg op maat ontvangt? En op welke wijze kunnen ouderen zelf bijdragen aan hun eigen veilig medicijngebruik? Een nieuw ontwikkelde methode is medicatie review, waarbij alle apothekers, praktijkondersteuners en huisartsen in gesprek met de patiënt het geneesmiddelgebruik evalueren. In Nuenen zijn alle huisartsenpraktijken hierbij betrokken. Verder komen onderwerpen aan bod als wisselingen van doosjes, geneesmiddeltekorten, de geneesmiddelrol (baxter) en de vergrijzing.
Maandag 12 nov om 14 uur in D’n Heuvel, Gerwen
• Opgeven is niet nodig, de toegang is gratis

16 nov | “ITTEMEE?”-maaltijd

Als er nog plaats was en u heeft een bevestiging van uw reservering ontvangen dan kunt u vanavond aanschuiven bij de maaltijd die de ITTEMEE-koks vandaag voor u bereiden.

Iedereen uit Gerwen is welkom! En als Gerwenaar mag u gerust een introducé van buiten Gerwen uitnodigen. Maar ook voor de introducé geldt: alleen met bevestiging van de reservering is er plaats voor u.

U bent welkom vanaf 17:45 uur. De maaltijd kost € 8,50, dat is inclusief koffie of thee na. Pinnen is niet mogelijk. Voor Ittemee zijn er ook cadeaubonnen verkrijgbaar van € 8,50.

Aanmelden voor de maaltijd kan via de website of per e-mail naar ittemee.wlg@gmail.com.

18 nov | Koffieconcerten in D’n Heuvel – Seanma: Keltische luistermuziek

Vanaf november tot en met maart zullen op de derde zondag koffieconcerten plaatsvinden. De vijf concerten worden door zeer diverse groepen uitgevoerd en vertegenwoordigen alle vijf lichte muzieksoorten.
• De entree bedraagt €7,50 per keer. Daarvoor wordt u koffie en thee aangeboden bij aanvang.
• Liefhebbers die voor de hele reeks willen inschrijven krijgen korting. Zij betalen totaal €32,50.
• Aanmelden via de website, werkgroepleefbaarheidgerwen@gmail.com of tel 06-41102625

19 nov | Workshop voor volwassenen: knutselen met rolletjes

We gaan prachtige creaties maken met wc- en keuken­­­rolletjes. Thuis kan je deze patronen ophangen voor het raam, aan de muur of gebruiken als onderzetter. Of je bewaart het voor de kerst om sfeervol met wat groene dennentakken op te hangen.
OF JE NU WEL OF NIET MEE GAAT DOEN, GRAAG IEDEREEN ALVAST ROLLETJES SPAREN VOOR DEZE ACTIVITEIT EN MEEBRENGEN NAAR D’N HEUVEL
• Aanmelden via de website, werkgroepleefbaarheidgerwen@gmail.com of bel naar 06 41 102 625
• Maandag 19 nov om 13:30 uur in D’n Heuvel, Gerwen
• De kosten zijn € 2 voor het materiaal

26 nov | Lezing door Wim Lankveld: Belgische trekpaarden

Wim Lankveld Belgischt trekpaard

Maandagmiddag 26 november 2018 zal Wim van Lankveld uit Schijndel in samenwerking met “De Veulenkeuring Gerwen” een lezing houden over zijn passie: het Belgisch trekpaard.
Begeleid door unieke filmbeelden die beginnen in de jaren twintig en eindigen in het heden zal Wim u meenemen door de geschiedenis van dit imposante ras. De lezing is voor iedereen gratis toegankelijk.

Wim vraagt een kleine, vrijwillige bijdrage voor Casper van Eijck, oncoloog aan het Erasmus Ziekenhuis te Rotterdam die zich inzet voor onderzoek naar alvleesklierkanker. Bij een donatie van 5 euro ontvangt u een prachtig platenboek van Wim Romijn en bij 2 euro het boek “Trekpaarden in Zeeland” of het boek “50 jaar Veulenkeuring in Gerwen”.

• Maandag 26 nov om 14 uur in D’n Heuvel, Gerwen
• Opgeven is niet nodig, de toegang is gratis