WLG zomer

Activiteitenkalender september 2018

Op maandagmiddag is er vanaf 13:30 uur de wekelijkse inloop in D’n Heuvel. Kom een kop koffie, thee of iets fris bij ons drinken. Er gaat vanaf 13:30 uur altijd een groepje wandelen rondom Gerwen. Na het wandelen schuiven ook zij gezellig even aan bij de inloop om iets te drinken en bij te praten.

Op de derde vrijdag van de maand zorgen de ITTEMEE-koks weer voor een lekkere maaltijd. Introducés zijn zeker welkom, uiteraard wel met reservatie.

Fietstochten

De start is steeds om 9:30 uur vanaf D’n Heuvel. Er wordt een tocht gereden van ± 25 km met een gezellige koffiepauze. Als het weer erg slecht is, gaat de fietstocht niet door. Bij twijfel over de weersomstandigheden kunt u bellen naar 06 41102625 (WLG) of 06 22571242.

De laatste vrijdag van de maand rijden we een langere tocht van ± 60 km. We pauzeren dan natuurlijk, naast de gezellige koffiestop, ook om onderweg te lunchen.

10 sept | Lezing: Jaar Rond(je) Natuur

Een belevingsreis door de vier jaargetijden! Will van Berkel geeft een lezing over de vier jaargetijden en vertelt over de natuur en natuurfotografie. Natuurliefhebbers en andere geïnteresseerden zijn meer dan welkom.

Wanneer: 10 september om 14 uur, zaal open om 13:30 uur (koffie en thee verkijgbaar)
Waar: In D’n Heuvel (Heuvelplein 11, Gerwen)

17 sept | Workshop voor volwassenen: lievelingsdier schilderen

Op 17 september gaan we onder leiding van José ons lievelings­­dier schilderen. Dat mag je eigen huisdier zijn of een dier dat je o-zo dierbaar is. Of je schildert een dier dat je mooi, leuk, aardig, interessant, spannend of zelfs heel klein vindt… Alles mag je schilderen!

De middag begint rond 14 uur in D’n Heuvel en duurt totdat je dier klaar is, rond 16.00 uur. Kom je ook? Wij zijn benieuwd welk dier jouw lievelingsdier is! Aanmelden is noodzakelijk! Kosten: € 3,-

21 september | “ITTEMEE?”-maaltijd

Als er nog plaats was en u heeft een bevestiging van uw reservering ontvangen dan kunt u vanavond aanschuiven bij de maaltijd die de ITTEMEE-koks vandaag voor u bereiden.

Iedereen uit Gerwen is welkom! En als Gerwenaar mag u gerust een introducé van buiten Gerwen uitnodigen. Maar ook voor de introducé geldt: alleen met bevestiging van de reservering is er plaats voor u.

U bent welkom vanaf 17:45 uur. De maaltijd kost € 8,50, dat is inclusief koffie of thee na. Pinnen is niet mogelijk. Voor Ittemee zijn er ook cadeaubonnen verkrijgbaar van € 8,50.

Aanmelden voor de maaltijd kan via de website of per e-mail naar ittemee.wlg@gmail.com.

24 sept | Kinderworkshop: schilderen met wattenstaafjes

Heb je ooit wel eens geschilderd met wattenstaafjes? Ja, dat kan! Je krijgt dan allemaal stipjes en een heleboel stipjes maken mooie kleurige lijnen. De lijnen kunnen recht of krom, in het rond of dicht bij elkaar liggen en zo kan het een leuk schilderij worden met allerlei kleuren.

Wil je dit ook een keer doen? Geef je op en wie weet met wat voor een pracht werkstuk je weer naar huis gaat. Doe je mee?

• Voor kinderen van 5 tot en met 8 jaar
• 24 september van 15:30 tot 17 uur in D’n Heuvel
• De kosten voor deze knutselmiddag zijn € 3
• Opgeven via werkgroepleefbaarheidgerwen@gmail.com,
via de website of bel naar 06 41 102 625

22 okt | Kinderworkshop: echt naaien met een naaimachine

Dit is een vooraankondiging van deze workshop. De workshop is bestemd voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar. Wij gaan echt naaien met een naaimachine. Maximaal kunnen er maar acht kinderen mee doen. Dus vind je dat leuk geef je dan op tijd op! Want vol is echt vol. Verdere informatie volgt in oktober.

• Voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar
• 22 oktober van 15:30 tot 17 uur in D’n Heuvel
• De kosten voor deze knutselmiddag zijn nog onbekend
• Opgeven via werkgroepleefbaarheidgerwen@gmail.com,
via de website of bel naar 06 41 102 625