Activiteitenkalender oktober 2018

Op maandagmiddag is er vanaf 13:30 uur de wekelijkse inloop in D’n Heuvel. Kom een kop koffie, thee of iets fris bij ons drinken. Er gaat vanaf 13:30 uur altijd een groepje wandelen rondom Gerwen. Na het wandelen schuiven ook zij gezellig even aan bij de inloop om iets te drinken en bij te praten.

Op de derde vrijdag van de maand zorgen de ITTEMEE-koks weer voor een lekkere maaltijd. Introducés zijn zeker welkom, uiteraard wel met reservatie.

Fietstochten

De start is steeds om 9:30 uur vanaf D’n Heuvel. Er wordt een tocht gereden van ± 25 km met een gezellige koffiepauze. Als het weer erg slecht is, gaat de fietstocht niet door. Bij twijfel over de weersomstandigheden kunt u bellen naar 06 41102625 (WLG) of 06 22571242.

De laatste vrijdag van de maand rijden we een langere tocht van ± 60 km. We pauzeren dan natuurlijk, naast de gezellige koffiestop, ook om onderweg te lunchen.

7 okt | Creatieve en Culturele Markt

Deelnemers uit de regio tonen op deze markt hun prachtige creaties in allerlei bijzondere technieken. Dit jaar worden er meer verschillende demonstraties gegeven, maar er zijn ook enkele workshops waar je zelf aan mee kunt doen.

Iedereen, jong en oud, is van harte welkom en de entree is gratis!
• De markt is open voor publiek van 11 tot 16 uur in D’n Heuvel in Gerwen

8 okt | Workshop: kaarten maken

Op maandag 8 oktober gaan we kaarten maken van mooi kaartpapier, leuke knipplaatjes en stempels en allerlei mooie versiersels. Riekie Polman zorgt voor het materiaal en geeft aanwijzingen als dat nodig is. We maken de kaarten voor onszelf en ook een beetje voor de bezoekersgroep.

• 8 okt tussen 13:30 en 15:30 uur tijdens de inloop in D’n Heuvel
• De kosten zijn € 0,50 per kaart voor het materiaal, behalve voor kaarten die u doneert aan de bezoekersgroep van de WLG
• Opgeven is niet nodig

19 okt | “ITTEMEE?”-maaltijd

Als er nog plaats was en u heeft een bevestiging van uw reservering ontvangen dan kunt u vanavond aanschuiven bij de maaltijd die de ITTEMEE-koks vandaag voor u bereiden.

Iedereen uit Gerwen is welkom! En als Gerwenaar mag u gerust een introducé van buiten Gerwen uitnodigen. Maar ook voor de introducé geldt: alleen met bevestiging van de reservering is er plaats voor u.

U bent welkom vanaf 17:45 uur. De maaltijd kost € 8,50, dat is inclusief koffie of thee na. Pinnen is niet mogelijk. Voor Ittemee zijn er ook cadeaubonnen verkrijgbaar van € 8,50.

Aanmelden voor de maaltijd kan via de website of per e-mail naar ittemee.wlg@gmail.com.

22 & 29 okt | Jeugdworkshop: naaien met de naaimachine

We gaan een eigen kussentje, knuffel of sierbeest maken. Kies leuke lappen voor stof, daarna gaan we patroon­­tekenen, knippen, in elkaar spelden en de losse onderdelen met de naaimachine in elkaar zetten. Je beest of kussen wordt leuk versierd. De workshop bestaat uit 2 á 3 middagen: 22 en 29 oktober, met 5 nov als reservemiddag voor als het nog niet klaar is. Er kunnen 8 kinderen meedoen in de leeftijd van van 10 t/m 12 jaar. Dus vind je dat leuk geef je dan op tijd op! Want vol is echt vol.

• Voor de jeugd van 10 t/m 12 jaar (maximaal 8 deelnemers)
• 22 én 29 oktober van 15:30 tot 17 uur in D’n Heuvel (met 5 nov als reservedag)
• De kosten voor deze knutselmiddagen samen zijn € 7
• Opgeven via werkgroepleefbaarheidgerwen@gmail.com,
via de website of bel naar 06 41 102 625

29 okt | Lezing door Hans Vervuurt: goed afscheid nemen kan maar één keer


Hans is door de WLG uitgenodigd een lezing te houden over zijn werk. Graag wil hij vertellen over zijn vele ervaringen van de afgelopen jaren. Ook hoort u over verschillende mogelijkheden van afscheid nemen.

• Maandag 29 oktober om 14 uur in D’n Heuvel, Gerwen
• Opgeven is niet nodig, de toegang is gratis