Activiteitenkalender mei 2018

Op maandagmiddag is er vanaf 13:30 uur de wekelijkse inloop in D’n Heuvel. Kom een kop koffie, thee of iets fris bij ons drinken. Er gaat vanaf 13:30 uur altijd een groepje wandelen rondom Gerwen. Na het wandelen schuiven ook zij gezellig even aan bij de inloop om iets te drinken en bij te praten.

Op Tweede Pinksterdag (21 mei) is er geen inloop.

Op 18 mei zorgen de ITTEMEE-koks weer voor een lekkere maaltijd. Introducés zijn zeker welkom, uiteraard wel met reservatie.

Fietstochten

De start is steeds om 9:30 uur vanaf D’n Heuvel. Er wordt een tocht gereden van ± 25 km met een gezellige koffiepauze. Als het weer erg slecht is, gaat de fietstocht niet door. Bij twijfel over de weersomstandigheden kunt u bellen naar 06 41102625 (WLG) of 06 22571242.

De laatste vrijdag van de maand rijden we een langere tocht van ± 60 km. We pauzeren dan natuurlijk, naast de gezellige koffiestop, ook om onderweg te lunchen.

7 mei | Lezing over uilen door Kees Planken

steenuil

Een presentatie over de in West-Europa voorkomende uilensoorten aan de hand van beeldpresentaties door Kees Planken van IVN Nuenen. Een aantal van deze uilensoorten komen ook in Nederland voor en zijn vaak bij iedereen bekend. Verder wordt getoond hoe via de webcam van Vroege Vogels een nest steenuiltjes live te zien is. De lezing begint om 14 uur in D’n Heuvel.

14 mei | High Tea voor 60+ theetantes uit Gerwen en introducées

High Tea poster

Vorig jaar was het weer heel gezellig dus verzorgen we op maandag 14 mei opnieuw een ‘High Tea’ voor gezellige 60+ theetantes uit Gerwen. Er wordt thee geserveerd met allerlei hartige en zoete lekkernijen uit eigen keuken. Kaartjes zijn uitsluitend te koop tijdens de wekelijkse inloop In D’n Heuvel op maandagmiddag 23 en 30 april en op 7 mei. De prijs van een kaartje is € 7,50. Na 7 mei worden er géén kaartjes meer verkocht.
Kom en breng een buurvrouw of vriendin mee of geef het iemand cadeau! De High Tea is voor Gerwense theetantes van 60+ en voor introducées.
• Maandag 14 mei om 16 uur in D’n Heuvel
• De prijs van een kaartje is € 7,50.
• Voor 60+ theetantes die een kaartje hebben gekocht of gekregen.

18 mei | “ITTEMEE?”-maaltijd

Als er nog plaats was en u heeft een bevestiging van uw reservering ontvangen dan kunt u vanavond aanschuiven bij de maaltijd die de ITTEMEE-koks vandaag voor u bereiden.

Iedereen uit Gerwen is welkom! En als Gerwenaar mag u gerust een introducé van buiten Gerwen uitnodigen. Maar ook voor de introducé geldt: alleen met bevestiging van de reservering is er plaats voor u.

U bent welkom vanaf 17:45 uur. De maaltijd kost € 8,50, dat is inclusief koffie of thee na. Pinnen is niet mogelijk. Voor Ittemee zijn er ook cadeaubonnen verkrijgbaar van € 8,50.

Aanmelden voor de maaltijd kan via de website of per e-mail naar ittemee.wlg@gmail.com.

28 mei | Extra kinderworkshop elektrotechniek

Extra ingelaste workshop zodat de kinderen de gelegenheid krijgen om alles af te kunnen ronden. Vervolg op de voorgaande workshops, alleen voor kinderen die al deelnamen.
• 28 mei van 15:30 tot 17 uur
• Opgeven kan niet meer

4 juni | Kinderworkshop: ketting rijgen

ketting rijgen

Tijdens deze workshop gaan we kettingen rijgen met veel gekleurde vrolijke kralen en dierenfiguurtjes. Wie maakt de mooiste? De workshop wordt gegeven door Ellen Bezemer.
• Voor kinderen van 6 tot en met 7 jaar
• 4 juni van 15:30 tot 17 uur
• De kosten voor deze twee knutselmiddagen samen zijn € 3
• Opgeven via werkgroepleefbaarheidgerwen@gmail.com of de website.