Activiteitenkalender februari 2015

De activiteiten vinden plaats tijdens de inloop op maandagmiddag.
De museumbezoeken zijn op vrijdagochtend.

6 febr.:   Museumbezoek Brigade en Garde Prinses Irene.                     museum-brigade-en-garde-prinses-Irene

Het museum vertelt het verhaal van de geschiedenis en de traditie van de Koninklijke Nederlandse Brigade Prinses Irene en de Guards Regiment Fusiliers. Hier kunt U zich aanmelden vóór 31 januari.

9 febr.:   Presentatie Natuurfoto’s door Frans van den Boom. natuurfotos-maken-1

De basis van de presentatie: een wandeling van ca 21 km die in september vanuit Gerwen is georganiseerd. Hij gaat door de Mosbulten, de Ruweeuwsels en het bosgebied tussen Gerwen en Lieshout. In de presentatie wordt ook een uitstapje gemaakt naar het gebied rondom de molen in Nuenen. Naast landschapsfoto’s passeren vooral insecten, bloemen , vogels en paddenstoelen de revue. Duur ± 40 min. Aanmelden is niet nodig.

 9 febr.:   Kinder-workshop Shamballa armbanden maken.shamballa-armbanden

door Ellen Bezemer op maandagmiddag 9 februari van 15.30 tot 17.00 uur.  Zij leert de kinderen de zogenaamde weitasknoop en dan kunnen ze met behulp van koord en kraaltjes een leuk armbandje maken. De workshop is geschikt voor kinderen van 7/ 8 tot 12 jaar. Er kunnen maximaal 6 kinderen aan de workshop meedoen, dus snel hier aanmelden. Eigen bijdrage materiaal is € 1,-.

20 febr.    Museumbezoek Kasteelmuseum Heeswijk-Dinther. museum-kasteel-heeswijk-dinther

In het gebied waarin Kasteel Heeswijk staat, is vaak strijd gevoerd. Het kasteel kent daardoor een bewogen geschiedenis en speelt een rol van betekenis in de wordingsgeschiedenis van onze provincie. Aanmelden kan hier vóór 13 febr.

23 febr.   Mandala’s tekenen en/of kleuren voor volwassenen. mandala-tekenen

Er liggen mandala’s klaar en er zijn kleurpotloden maar je kunt ook  eigen potloden meebrengen. Als je ook zelf mandala’s wilt tekenen dient U een liniaal en passer mee te brengen. Kleuren voor volwassenen is helemaal in, er zijn speciale kleuragenda’s maar ook kleurboeken voor volwassenen te koop. Door te kleuren komen mensen tot rust en maken hun hoofd leeg als ze bezig zijn met kleuren en tekenen. Iedereen is welkom.

Voor aanmelden en/of meer informatie over deze en andere activiteiten van de WLG zie de website: www.digitaal-dorpsplein-gerwen.nl, bel 06 41102625, mail naar: werkgroepleefbaarheidgerwen@gmail.com of kom naar de inloop: elke maandag vanaf 13.30 uur