Inloop van de Werkgroep Leefbaarheid Gerwen

De Inloop die elke maandag plaatsvindt in den Heuvel (van 13.30 tot 16.30 uur) en de wekelijkse wandeling (met kopje koffie voor-en achteraf) is de plek waar Gerwenaren elkaar kunnen ontmoeten. Er is geen voorwaarde verbonden aan deelname. Er is ook geen lidmaatschap, mobiliteits- noch leeftijdsgrens. Iedereen moet er vrij in en uit kunnen lopen, een kop koffie of thee gebruiken (tegen een kleine bijdrage) gewoon wat praten, een spelletje, luisteren naar een presentatie of uitleg over een bepaald onderwerp, of met een vraag aan kloppen bij een van de gastvrouwen of gastheren. Want de Inloop is voorlopig ook het ‘loket’ waar men met vragen om vrijwillige hulp terecht kan.

‘Ik vind het heerlijk om te zien dat mensen genieten van de wekelijkse ontmoetingen en de verhalen die daar verteld worden. Mooi is om te zien dat daar nieuwe vriendschappen door ontstaan. De betrokkenheid en de interesse in elkaar is groot.’

Uitwisseling met resultaten.

Uit de ideeën die tijdens de Inloop aan de orde komen zijn bijvoorbeeld de wekelijkse fietstochten op vrijdag ontstaan evenals de museumbezoeken in de winterperiode. WLG wil dat de Inloop laagdrempelig is. Daarom staat de deur wagenwijd open en worden mensen met mobiliteitsproblemen, die erbij willen zijn, op verzoek opgehaald. Natuurlijk komen er vooral de mensen die ‘er de tijd voor hebben’. Dat wil dus niet zeggen dat alleen ouderen welkom zijn. WLG wil graag ook andere leeftijdsgroepen verwelkomen, zodat meer en meer over de Inloop gesproken wordt als dè ontmoetingsplek.
Voor meer info mail naar: wlg@gmail.com of bel het nummer van de werkgroep. Telefoon: 06 41102625

Een initiatief van de WLG