Agenda

mrt
23
za
André van der Maat-dag
mrt 23 @ 13:00
André van der Maat-dag

Gerwen Schoon!

De Landelijke Opschoondag heet in Gerwen André van der Maat-dag ter nagedachtenis aan straatjutter André van der Maat die in 2011 op 80-jarige leeftijd overleed. Hij hield in zijn eentje Gerwen en omgeving jarenlang schoon van zwerfafval. Onder de vrijwilligers in Gerwen zijn leden van de Dorpsraad en van de Werkgroep Leefbaarheid Gerwen, die gezamenlijk deze jaarlijkse actie organiseren.

Dank zij veel vrijwilligers, gehuld in felgekleurde hesjes, worden perkjes, straatgoten,   bermen en sloten zo goed mogelijk gekuist. Het afval wordt in zakken gestopt en verzameld, waar de gemeente zorg draagt voor het afvoeren naar de gemeentewerf.

Na afloop is er koffie in het Huijsven.

Wie de karavaan vrijwilligers wil versterken, is meer dan welkom. Ouders, grootouders, met of zonder (klein-) kinderen, clubleiding en jeugd van diverse verenigingen: echt iedereen kan een steentje bijdragen.

Wanneer:  zaterdag 23 maart
Verzamelen: om 13.00u bij de kiosk , D’n Heuvel
Aanmelden: bij Ad Donkers via a.adonkersderks@gmail.com

 

 

 

 

apr
1
ma
Workshop voor volwassenen: boetseren
apr 1 @ 13:30 – 15:30
Workshop voor volwassenen: boetseren

Opnieuw gaan we boetseren samen met de drie enthousiaste kleidames, Marijke Bartzke, Joke Kocken en Millie Groesen. Het is een tweedaagse workshop die gehouden wordt op 18 maart en 1 april.

Dit keer gaan we fruittesjes maken, dat is een klein vergietschaaltje op een schoteltje om gewassen fruit in te leggen. En deze schaaltjes gaan we glazuren met zeepsop en een rietje. Dit wordt een spannend experiment.

Op de eerst bijeenkomst maken we het schaaltje en het bordje. Daarna worden de kleiwerkstukken goed gedroogd en in de keramiekoven gebakken. Op 1 april gaan we dan glazuren en in de weer met zeepsop en bellen blazen door een rietje. En je zult verrast zijn over het resultaat.

Er kunnen max. 10 personen mee doen en vol is vol. Dus geef je snel op als je mee wilt doen. De kosten zijn voor materiaal en het gebruik van de keramiekoven 10 euro.

Let op zelf mee nemen: een deegrol en een oude theedoek, een schaaltje van ongeveer 15 cm doorsnede en een bijpassend bordje om als mal te gebruiken.

Aanmelden kan niet langer, de groep zit vol.

Wanneer: 1 april tijdens de inloop en op een nog nader te bepalen dag
Tijd: van 13:30 tot 15:30 uur
Waar: D’n Heuvel, Gerwen
Kosten: € 10

apr
8
ma
Kinderknutselmiddag: Paaskip maken
apr 8 @ 15:30 – 17:00
Kinderknutselmiddag: Paaskip maken

Waar komen de Paaseieren vandaan?
Van onze Paaskip natuurlijk!

We gaan aan de slag met ijzerdraad en maken daar de vorm van de kip mee, wij helpen jullie want dat is nog best even lastig. Dan komen de poten aan de beurt, die mogen jullie bekleden met tape en dan buigen we het ijzerdraad in pootjes met tenen. Weten jullie hoeveel tenen die Paaskip heeft?

En echt waar, de veren van de kip maken wij van plastic zakjes, daar knippen wij eerst de dichte onderkant van af en gaan die dan om het frame knopen. Hier maken we dan een vol verenpak van.

Is de paaskip dan klaar? Nee toch. We hebben nog nodig: de kam, lelletje en snavel. Die knippen we van karton. Voor de ogen hebben we twee melk- of yoghurtdopjes nodig en die mogen jullie zelf mee brengen. En als we dat dan allemaal bevestigd hebben is de Paaskip helemaal klaar.

Aanmelden voor 6 april via werkgroepleefbaarheidgerwen@gmail.com of telefonisch 06-41102625.

Wanneer: 8 april
Tijd: 15:30 t/m 17 uur
Waar: D’n Heuvel, Gerwen
Kosten: € 2,50 (graag in envelop met naam erop)
Leeftijd: 7 tot en met 10 jaar

Let op: zelf twee melk-of youghurtdopjes meenemen!