Agenda

feb
17
zo
Koffieconcerten in D’n Heuvel
feb 17 @ 10:30 – 13:00
Koffieconcerten in D'n Heuvel

Vanaf november tot en met maart zullen op de derde zondag koffieconcerten plaatsvinden. Te beginnen op 18 november zal elke zondagochtend een concert worden geboden van ca. half elf tot ca. een uur. De vijf concerten worden door zeer diverse groepen uitgevoerd en vertegenwoordigen alle vijf lichte muzieksoorten.

De gedachte achter de reeks is ontmoetingen te entameren tussen dorpsgenoten en geïnteresseerden. Ontmoeten is steeds de drijfveer bij alle WLG-activiteiten.

De entree bedraagt €7,50 per keer. Daarvoor wordt u koffie en thee aangeboden bij aanvang. In de pauze kan een drankje genuttigd worden.

Liefhebbers die voor de hele reeks willen inschrijven krijgen korting. Zij betalen totaal €32,50.

Om een idee te geven wat u verwachten kunt:

  • 18 nov 2018 | Seanma: Keltische luistermuziek
  • 16 dec 2018 | Klezmajeur: kletschmer muziek
  • 20 jan 2019 | Erik verhoef: flamingo – gitaar en eigen instrumentaal werk
  • 17 feb 2019
    1ste deel: Losse Tongen: muzikaal ondersteunde vertellingen
    2de deel: Petit Fours: kamermuziek door een zangkwartet
  • 17 mrt | Fiabe: eigentijdse Italiaanse muziek

Interesse?
Bestellen van toegangskaarten kan via het formulier hieronder, via werkgroepleefbaarheidgerwen@gmail.com of via tel. 06 41102625

Bestelformulier

Aantal personen

Gewenste concerten

Contactpersoon naam

Adres

Telefoonnummer

E-mail

Eventueel een bericht

Dubbel koffieconcert: Losse Tongen & Petit Fours
feb 17 @ 14:00

LET OP: ANDERE TIJD!
Koffieconcert 17 februari
In D’n Heuvel, Gerwen
Aanvang 14 uur, zaal open om 13:30 uur
• Kosten € 7,50 inclusief ontvangst met koffie of thee
• Aanmelden via werkgroepleefbaarheidgerwen@gmail.com of tel 06-41102625

Voor de pauze:

losse tongen
Losse tongen

Losse Tongen is een muzikaal vertel-duo bestaande uit Marlies van den Bijgaart (vertelster) en Agnes Leijen (accordeon). Stella Kramers (accordeon) is gastspeler voor deze gelegenheid.
Zij laten drie muzikale vertellingen horen met o.a. een verhaal van Toon Tellegen, een gedicht van Gerrit Kouwenaar, een gedicht van Kees Hermis en een muzikale vertelling op basis van fragmenten uit het boek Hersenschimmen van J. Bernlef.

Ze wisselen de vertellingen af met muzikale intermezzo’s met o.a. een klassiek accordeonduet en Balkanmuziek.

Na de pauze:

Petits Fours
Petits Fours

Het Nuenense zangkwartet Petits Fours, gevormd door Madeleine Fontein, Bertine Wijnands, Jos Horváth en Frank Wijnands, zingt a capella liederen.

Ze beginnen hun programma met religieuze liederen over vier eeuwen heen en liederen uit Renaissance en Romantiek. En stappen daarna over op een frivoler genre: volksliedjes, een Israëlisch kinderliedje en een drinklied, om te eindigen met a capella arrangementen van meer eigentijdse muziek, o.a. het prachtige Fragile van Sting.

Receptie Raod van Zatterdag @ Auberge Vincent
feb 17 @ 15:00
feb
18
ma
WLG Inloop @ D'n Heuvel
feb 18 @ 13:30 – 16:30

WLG-logo-klein Behalve op feestdagen is er iedere maandagmiddag ‘inloop’ van 13.30 tot 16.30 uur in D’n Heuvel. Iedereen is welkom voor een bakje koffie, thee of een glaasje en om een praatje te maken.  De mogelijkheid is er om te rikken, sjoelen, spelletjes te doen, te puzzelen of om te handwerken. U kunt ook mee gaan wandelen. Elke week wordt er een met een kleine groep een ‘korte’ wandeling gemaakt begeleid door Sjaak Donkers. U kunt bij de inloop tevens informatie krijgen over de andere activiteiten en de hulpdiensten die de WLG te bieden heeft.

Reisverslag: Sulawesie
feb 18 @ 14:00
Reisverslag: Sulawesie

Opnieuw is Lola Braun terug van een verre reis, dit keer Sulawesi. Tot voor kort was dit voor de meeste mensen onbekend gebied.

Maar door de recente aardbeving en tsunami is het voor iedereen duidelijk dat het een eiland is van Indonesië. Het is bijna net zo groot als Engeland.

Lola maakte een rondreis van noord naar zuid met bus en boot. Ook nu toont ze veel opnamen van de dagelijkse broodwinning en bijzondere markten. U ziet een tweedaagse pittige trektocht tussen de rijstterrassen en een bezoek aan Torayaland met de wonderlijke vooroudercultuur. Enkele werkende vulkanen, imposante watervallen, schitterende koraalriffen en oerwouden tonen een nog ongerepte natuur.

De vroegere band met Nederland is nog zichtbaar in een intact gebleven VOC-vesting, en ook in de verhalen en afbeeldingen van oudere bewoners. Deze verhalen over de ontmoetingen van Lola met de vriendelijke bevolking maken de presentatie boeiend en amusant.

Maandag 18 februari om 14 uur in D’n Heuvel, Gerwen
Toegang gratis

feb
22
vr
Dagtocht Rotterdam met de bus
feb 22 @ 07:00
Dagtocht Rotterdam met de bus

Wij gaan naar Rotterdam! U gaat toch ook mee?

De Werkgroep Leefbaar Gerwen organiseert voor iedereen die daarvoor belangstelling heeft een dagtocht met de bus naar de stad Rotterdam. Dit gaat gebeuren op vrijdag 22 februari 2019.
Wij willen dan eerst ’s morgens een bezoek brengen aan Futureland op de Maasvlakte 2.  In het informatiecentrum laat men zien hoe de nieuwste havens van Rotterdam zijn opgespoten. In vijf jaar is twintig vierkante kilometers zee omgetoverd tot een havengebied. Men beleeft o.a  hoe de Maasvlakte 2 is bedacht en aangelegd.
Hierover krijgt men een presentatie met daarna een exclusieve rondvaart door de Maasvlakte.

’s Middags rijden wij met de bus naar het centrum van Rotterdam waar iedereen vrij is om te gaan en staan waar men wil. Vanuit de Coolsingel zijn er tal van mogelijkheden om te doen waar men zin in heeft. Denk b.v. aan winkelen of een bezoek aan de Euromast, de Markthal etc.

Programma
Vertrek vanuit Gerwen:  07.00 uur
Vertrek vanuit Nuenen:  07.15 uur

Tijdens de heenreis drinken wij een kopje koffie of thee.

10.20 uur aankomst in Futureland
10.35 uur inleidende presentatie en rondleiding
11.30 uur exclusieve rondvaart door de Maasvlakte
12.30 uur vertrek naar centrum van Rotterdam
13.30 uur aankomst in centrum van Rotterdam
17.30 uur vertrek vanuit Rotterdam
19.30 uur aankomst in Nuenen
19.45 uur aankomst in Gerwen

Kosten
De kosten van deze dag bedragen € 35 per persoon incl. koffie en thee.

Degenen die gezellig met ons mee willen gaan kunnen zich vòòr 14 feb 2019 opgeven door te mailen naar werkgroepleefbaarheidgerwen@gmail.com of te bellen naar 06 41102625.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Paul Mol: 06 22571242 of Annemarie Tenback: 06 53847886.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptie Dwersklippels
feb 22 @ 19:00

De receptie van de Dwersklippels wordt bezocht door een kleine delegatie van onze vereniging met enkele hoogheden, grootvorst, president, fotograaf en enkele raadsleden die geen functie hebben tijdens onze zwamavond. Aanwezig in Nuenen 19.00u, 19.15u op het podium, 19.45u terug in de eigen residentie.

Eerste Zwamavond @ Residentie D'n Tent
feb 22 @ 20:11
feb
23
za
Seniorenmiddag @ Residentie D'n Tent
feb 23 @ 13:11

Ook dit jaar gaan wij er weer een supergezellige seniorenmiddag van maken! De seniorenmiddag 2019 vindt plaats op 23 februari in Residentie D’n Tent. De tent zal deze middag open zijn vanaf 13:11 uur. Natuurlijk wordt er ook dit jaar weer gekiend voor fantastische prijzen! Verder zullen onze eigen Knappen van De Narre-Kappen komen optreden en zullen er een aantal oude bekenden op het podium staan.

Speciaal voor ons 55-jarig bestaan zijn wij dit jaar van plan om iets spectaculairs op het podium neer te zetten. Wellicht zijn ze al bekend bij u, want 11 jaar geleden stonden zij namelijk ook al op het podium in Gerwen! Zij hadden zelf ook in de zaal kunnen zitten, maar zij willen jullie graag nog een keer mee terug nemen naar de geweldige herinneringen van 11 jaar geleden. Heeft u al enig idee wie het zouden kunnen zijn?

Dit jaar wordt alweer voor de 10e keer de Senior van het Jaar bekend gemaakt. Iemand met grote toegevoegde waarde zal in het zonnetje worden gezet op deze middag!

Komt u ook kienen voor de fantastische prijzen?

Tweede Zwamavond @ Residentie D'n Tent
feb 23 @ 20:11
feb
24
zo
Fotoshoot ED
feb 24 @ 10:00
Receptie CV De Narre-Kappen @ Residentie D'n Tent
feb 24 @ 12:33

Op zondag 24 februari vindt de prinsenreceptie van CV De Narre-Kappen plaats in Residentie D’n Tent, op het Heuvelplein in Gerwen. U bent hartelijk uitgenodigd om vanaf 14:11 uur zowel het prinsentrio als het jeugdprinsentrio te komen feliciteren. Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje en een flinke dosis gezelligheid! Wilt u de hoogheden graag publiek toespreken of komt u met een groot gezelschap? Meld u dan vooraf aan via secretaris@narre-kappen.nl om lang wachten te voorkomen. Graag tot ziens op 24 februari! Alaaf!

feb
25
ma
WLG Inloop @ D'n Heuvel
feb 25 @ 13:30 – 16:30

WLG-logo-klein Behalve op feestdagen is er iedere maandagmiddag ‘inloop’ van 13.30 tot 16.30 uur in D’n Heuvel. Iedereen is welkom voor een bakje koffie, thee of een glaasje en om een praatje te maken.  De mogelijkheid is er om te rikken, sjoelen, spelletjes te doen, te puzzelen of om te handwerken. U kunt ook mee gaan wandelen. Elke week wordt er een met een kleine groep een ‘korte’ wandeling gemaakt begeleid door Sjaak Donkers. U kunt bij de inloop tevens informatie krijgen over de andere activiteiten en de hulpdiensten die de WLG te bieden heeft.

Workshop voor volwassenen: vrolijke bakjes van papier-maché
feb 25 @ 13:30
Workshop voor volwassenen: vrolijke bakjes van papier-maché

We gaan weer eens aan de slag met creatieve activiteiten in 2019. We maken van papier-maché een vrolijk bakje.

Eerst smeren we het bakje in met vaseline en bekleden het met plastic folie. Dan gaan we lekker kliederen met stroken krantenknipsels en behangplaksel. Zodra we een aantal lagen over elkaar hebben geplakt gaan we door met het uitzoeken van mooie stroken gekleurde papier uit tijdschriften om ons bakje te versieren. Deze stroken worden gescheurd zodat ze mooi in en over elkaar vallen, je kan vierkantjes scheuren of patronen leggen, een of meerdere kleuren papier gebruiken.
Het is maar wat je zelf mooi vindt.

Daarna laten we het drogen en op 25 februari maken we de bakjes verder af.

Aanmelden via werkgroepleefbaarheidgerwen@gmail.com of telefonisch 06-41102625.

Wanneer: 4 feb en 25 feb
Tijd: 13:30 uur
Waar: D’n Heuvel, Gerwen
Kosten: € 2 voor het materiaal

Let op: zelf een bakje meenemen dat we hiervoor kunnen gebruiken!

Kinderworkshop: ‘gekke gezichten bakje’ van brooddeeg maken
feb 25 @ 15:30 – 17:00
Kinderworkshop: 'gekke gezichten bakje' van brooddeeg maken

Wie doet ermee? Van brooddeeg een pennenbakje maken in de vorm van een masker. Lekker gek, hip en kleurrijk!

Eerst maken we zelf het zoute brooddeeg. Dus lekker met je handen kneden totdat het deeg soepel aanvoelt. Dan maken we het deeg zo plat als een pannenkoek. Hiervoor gebruiken wij een waterflesje als vorm om het deeg om heen te vouwen.

En dan gaan we aan de gang om er een masker van te maken met gekke ogen, oren, grote mond en dikke neus, of toch anders… dat mag je helemaal zelf weten. Daarna wordt het gedroogd en op 11 maart gaan wij het dan verven en verder afmaken. Dat wordt helemaal leuk!

Aanmelden via werkgroepleefbaarheidgerwen@gmail.com of telefonisch 06-41102625.

Wanneer: 25 feb en 11 maart
Tijd: 15:30 t/m 17 uur
Waar: D’n Heuvel, Gerwen
Kosten: € 2 (graag in envelop met naam erop)
Leeftijd: 5 tot en met 10 jaar

Let op: wel zelf een waterflesje meenemen!

feb
26
di
Prinsentreffen Roermond
feb 26 @ 19:00

tijd volgt nog

feb
27
wo
Jeugdreceptie CV De Dwersklippels @ Tienertent Nuenen
feb 27 hele dag

tijd volgt nog

feb
28
do
Ziekenbezoek
feb 28 @ 19:00
mrt
1
vr
Schoolcarnaval @ Residentie D'n Tent
mrt 1 @ 10:45 – 12:30

tijd onder voorbehoud

Derde Zwamavond @ Residentie D'n Tent
mrt 1 @ 20:11