Ontwikkelingen Gerwen ZO

GerwenZO! begint vorm te krijgen. Het nieuwbouwproject van 72 woningen in Gerwen heeft een bijzondere opzet die ver van een standaard woningbouwproject ligt.

In het Zuidoosten van Gerwen, gelegen tussen de bestaande straten Ter Warden, Moorvensedijk en Kerkakkers en ten Oosten van de voetbalvelden van RKGSV, staan de bouwhekken gereed om met de eerste werkzaamheden voor het bouwproject GerwenZO! te starten. Na een jarenlange periode aan gemis van een nieuwbouwproject in Gerwen, kent dit project nu een bijzondere aanpak; Mogelijk geïnteresseerden zijn al sinds de zomerperiode van 2016 betrokken bij de beslisvorming over woningtypes, energiekeuzes en prijsniveaus. Ver voordat de bouw zou starten of zelfs de eerste tekeningen in de pen zaten.

Een overzicht van de ontwikkelingen

Middels enquêtes onder potentiële geïnteresseerden zijn al in juli 2016 de wensen voor verschillende woningtypes, prijsniveaus en woningimpressies geïnventariseerd. Ook heeft men inspraak gekregen op het stedenbouwkundige plan.  De dorpsraad Gerwen heeft hierbij ook een belangrijke rol gespeeld.

Op basis van deze uitkomsten zijn stedenbouwkundigen en architecten plannen gaan ontwerpen die in zijn algemeenheid aansloten bij de wensen van de Gerwenaren en potentiële toekomstige bewoners.

Tijdens bijeenkomsten met kandidaat-kopers is begin dit jaar door een overgrote meerderheid bepaald dat het project Bijna Energie Neutraal (BENG) zal worden gebouwd met de mogelijkheid tot individuele uitbreiding naar Energieneutraal ofwel ‘nul op de meter’ (NOM). In samenspraak met de gemeente Nuenen zal er ook in het openbaar gebied veel aandacht zijn voor duurzaam bouwen.

De verscheidene wensen van de betrokkenen hebben geleid tot een gevarieerd project met een zeer diverse verzameling in landelijke stijl ontworpen woningen. Het plan bevat twee-onder-één kap woningen, drie-onder-één kap woningen, hoekwoningen, rijwoningen, seniorenwoningen en vrijstaande woningen. En iedere woning kan door een kandidaat die tijdig instapt, nog verder op maat gemaakt worden. Eén-derde van het plan worden starterswoningen onder 200.000 euro, één-derde zit in het middensegment tot maximaal 340.000 euro en het overige deel valt in het segment tussen 350.000 en 500.000 euro.  Deze prijzen zijn exclusief extra kosten voor verduurzaming waarvoor ook subsidiemogelijkheden zijn.

Open dagen

Op donderdagavond 29 juni en zaterdagmiddag 1 juli organiseert GerwenZO! 2 open dagen / bijeenkomsten waarbij verdere woningimpressies, materiaalkeuzes en definitieve prijzen tentoongesteld worden en waar(na) kandidaten hun voorkeurskavels kunnen opgeven. Ook zal er veel informatie zijn over energiezuinig bouwen.

Eind 2017 of begin 2018 wordt een goedkeuring op het bestemmingsplan verwacht, waarna ‘bouwrijp maken’ kan starten. In de loop van  2018 zal er dan kunnen worden gestart met de bouw van de eerste huizen, waarbij de oplevering van fase 1 (kavels 1 t/m 35) naar verwachting eind  2018 zal plaatsvinden. Met de verkoop en bouw van fase 2 (kavels 36 t/m 72) zal in een later stadium worden aangevangen. Bij grote belangstelling zou dit al heel snel aan de orde kunnen zijn.

U kunt HIER een overzicht zien van indeling van de verschillende kavels.

Op de website www.gerwenzo.nl kan alle informatie aangaande het project worden gevonden en kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor de kandidaat-koperslijst.

 

—————–

Opdrachtgever: GerwenZO! bv

Realisatie: Van Santvoort Projectontwikkeling bv

Open dagen GerwenZO!: Donderdag 29 juni van 19:00u-21:00u en Zondag 1 juli van 14:00u-16:00u in de voetbalkantine van RKGSV Gerwen aan de Polder 1 te Gerwen

Website: www.gerwenzo.nl

Email: info@gerwenzo.nl

Facebook: www.facebook.com/gerwenzo