Heel Gerwen aan de Glasvezel!

In 2005 maakte de Coöperatie OnsNet Nuenen het mogelijk om ruim 7.500 huishoudens in Nuenen (inclusief Gerwen) te voorzien van een aansluiting op een compleet nieuw glasvezelnetwerk. Een deel van de buitengebieden van Gerwen zijn daarin ook meegenomen. Er zijn echter nog steeds delen van de buitengebieden van Gerwen die nog steeds niet kunnen beschikken over snel internet.

Half januari stond nog een bericht in het Eindhovens Dagblad dat er miljoenen beschikbaar zijn voor aanleg van glasvezel in de buitengebieden van Brabant. Deze miljoenen (35 miljoen om precies te zijn) worden beschikbaar gesteld vanuit het Breedbandfonds Brabant.  Met het Breedbandfonds Brabant draagt de provincie bij aan de aanleg van breedbandnetwerken in zogenaamde ‘witte gebieden’; buitengebieden en bedrijventerreinen waar burgers en bedrijven nog geen stabiel en snel internet tot hun beschikking hebben.

Binnen nu en twee jaar moet iedereen in Gerwen dus de beschikking kunnen hebben over snel internet! Op de website van Mabib kan iedereen in Brabant via een postcodecheck kijken of hij of zij in aanmerking komt voor een glasvezelaansluiting. Mabib zegt op die website dat bewoners van het buitengebied eenmalig 250 euro en 15 euro per maand voor de aansluiting gaan betalen. Ook kunnen mensen kiezen voor een eenmalige afkoopsom van 1815 euro.

Tijdens de openbare vergadering van de dorpsraad van de dorpsraad van 23 februari 2016 zal hier aandacht aan worden besteed.