Brede School Heuvelrijk Gerwen ‘Supporter van schoon’

Donderdag 22 maart hebben alle kinderen van Brede School Heuvelrijk zich ingezet als ‘Supporter van schoon’. In de straten rond de school verzamelden kinderen van groep 4 tot en met groep 8 het zwerfvuil. De kinderen, gehuld in felgekleurde hesjes, zochten afval op trottoirs, in bermen en perken en stopten het afval met grijpertjes in zakken. De gemeente zorgde na afloop voor afvoer van het verzamelde vuil.

André van der Maat-dag
De actie ‘Supporters van schoon’ past mooi in de jaarlijkse André van der Maat-dag. Op die dag wordt ter nagedachtenis aan straatjutter André van der Maat heel Gerwen zwerfvuilvrij gemaakt door vrijwilligers, jong en oud. Dat was dit jaar op zaterdag 24 maart.

Handige handkar cadeau
Donderdag werden op school de jongere kinderen vermaakt met poppenkast en een theatervoorstelling over het thema Supporter van schoon. Dit alles werd verzorgd door de stichting Schone Stad. Het gemeentebestuur trakteerde de school op een prachtige handkar voor het verzamelen van zwerfvuil. Wethouder Henk Pero (D66) overhandigde de handige kar aan Mascha van Huisstede, meerscholendirecteur van Brede School Heuvelrijk Gerwen en van basisschool Sint Jozef Nederwetten. Er werden dus twee handkarren cadeau gedaan, voor elke school een handige handkar.