Zeemansliederen in Shanty Café de Stam Gerwen

Zeemansliederen, met vaart en passie gezongen, klinken zondagmiddag 21 mei in café de Stam in Gerwen. Het zijn traditionele werkliederen (shanty’s) die aan boord van oude zeilschepen worden gezongen. En ook melancholische liederen (forebitters) die meer vertellen over het harde leven aan boord van de oude zeezeilschepen.
Het is het eerste Shanty Café in De Stam van twee tot vijf uur. Bezoekers kunnen tijdens een gezellige middag het shantyzingen beluisteren en beleven. De toegang is gratis.

De organisatie van dit Shanty Café is bij Tres Hombres Shanty Crew in ervaren handen. Want de drie mannen van deze groep zingen al zo’n twintig jaar internationale zeemansliederen, onder meer als lid van Zingerij Dwarsgetuigd Nuenen. Tijdens dit eerste Shanty Café treden ook op: solist Fred Winkel uit Apeldoorn met aanstekelijke en soms ondeugende teksten, The Whalers uit Zaltbommel, duo met verrassende stemmen en Chanting Lads uit Heusden met virtuoze accordeonbegeleiding.

Tres Hombres Shanty Crew
Horst Rickels, Adrian Snoodijk en Walther van Heeswijk hebben ruim een jaar geleden Très Hombres Shanty Crew opgericht. De groep zingt authentieke shanty’s en ook eigen composities en bespeelt daarbij instrumenten zoals accordeon en gitaar. De groep is ambassadeur van het professioneel varend zeilschip Tres Hombres, waarmee de zeilende handelsvaart nieuw leven wordt ingeblazen.

Zondag 21 mei vanaf 14.00 uur Shanty Café in de Stam, Gerwenseweg 38 Gerwen, gratis toegang.

Fotobijschrift
Horst Rickels, Adrian Snoodijk en Walther van Heeswijk (v.l.n.r.) vormen Tres Hombres Shanty Crew, organisator van het eerste Shanty Café in de Stam Gerwen…..