Zeemansliederen in de Stam: het kleine café aan de Gerwense haven…..

Zeematen in het café zongen uit volle borst mee met de shantyzangers achter de microfoons. Er klonken met passie gezongen zeemansliederen en de Stam leek zondagmiddag 21 mei wel even het kleine café aan de Gerwense haven…..

Het eerste ShantyCafé in de sfeervol ingerichte de Stam…….(foto’s Cees van Keulen)

Bezoekers beleefden een gezellige middag en deden zelf alsof ze ooit ook zeelui zijn geweest. Er werd gezongen en geklonken en veelvuldig was er een verdiend applaus te horen in het eerste ShantyCafé in deze regio.

De organisatie was bij Tres Hombres Shanty Crew in goede handen. De drie mannen van deze groep, Horst Rickels, Adrian Snoodijk en Walther van Heeswijk, beten de spits af en wisselden de plekken achter de microfoons af met solist Fred Winkel uit Apeldoorn en met de vijf leden van Chanting Lads uit Heusden.

Tres Hombres Shanty Crew
Horst Rickels, Adrian Snoodijk en Walther van Heeswijk hebben ruim een jaar geleden Tres Hombres Shanty Crew opgericht. De groep zingt authentieke shanty’s en ook eigen composities en bespeelt daarbij diverse instrumenten. De groep is ambassadeur van het professioneel varend zeilschip Tres Hombres, waarmee de zeilende handelsvaart nieuw leven wordt ingeblazen. Voor meer informatie: treshombresshantycrew.com.

Het eerste ShantyCafé in de sfeervol ingerichte de Stam…….(foto’s Cees van Keulen)