Wielerronde van Gerwen op tweede paasdag

Regionale renners en klasbakken aan de start

In Gerwen wordt maandag 6 april, tweede paasdag, de 49ste editie van de Grote Ronde van Gerwen verreden. Nieuwelingen, Junioren en Elite/Beloften komen in actie in ons dorp. Het eerste startschot klinkt om 11.15 uur. De Ronde van Gerwen is het eerste criterium in deze regio en publiek heeft gratis toegang. Gerwenaar Paul Dekkers is deelnemer bij de categorie Elite/Beloften. Bij de junioren starten enkele Nuenenaren.

Het is de eerste gelegenheid  voor wielerliefhebbers om de renners in deze regio aan het werk te zien. De GS Staalwerken Groep is hoofdsponsor van deze wielerronde.

Nieuwelingen en Junioren

Het eerste startschot klink om 11.15 uur bij het kerkplein en wel voor de nieuwelingen die een wedstrijd rijden over 40 km. Aansluitend volgen de junioren (12.30 uur over 60 km) met drie Nuenenaren aan de start: Jeroen van Gennip, Louis Raaijmakers en Niels Verbruggen. Zij gaan het opnemen tegen onder meer Dylan Bouwmans uit Gemert, Paul Gruithuijzen uit Breugel en een juniorenploeg uit Denemarken.

Tijdrit en 80 km voor Elite/Beloften

De hoofdschotel van deze wielerdag wordt gevormd door de Elite/Beloften-renners, die om 14.15 uur allereerst een tijdrit over 3,5 km afleggen en rond vier uur beginnen aan de wedstrijd over 80 kilometer. Onder de deelnemers de plaatselijke renner Paul Dekkers en klasbak Koos Jeroen Kers uit Amstelveen, de winnaar van vorig jaar. Zij gaan het opnemen tegen Brabantse kleppers, zoals Ronan van Zandbeek uit Schijndel en Coen Vermeltfoort uit Vlijmen.

Renners in deze categorie kunnen punten veroveren voor het Baby-Dump Kempenklassement, dat gaat over 15 wedstrijden in de Brabantse Kempen.  

Klassieker onder criteriums

De Wielerronde van Gerwen is dé klassieker onder de criteriums. Een prachtig parcours over 3,5 kilometer in combinatie met een mooi deelnemersveld staan garant voor een levendige strijd. Op het podium in Gerwen staan meestal echte klasbakken uit het kleurrijke wielerpeloton.

Tweede paasdag zijn liefhebbers van de wielersport welkom in Gerwen, waar café De Stam aan het parcours die dag als rennerskwartier dienst doet.

Let op: vanaf even na elven rijden wielrenners hun rondjes in ons dorp.

Meer info zie website van de Grote Ronde van Gerwen