Volle bak in de Stam bij eerste Wielercafé-NWV

Het eerste wielercafé van de Nuenense Wielervrienden (NWV) dinsdagavond 29 november in de Stam in Gerwen was tot de laatste plaats bezet. Drie (ex)-wielrenners werden aan de tand gevoeld door microfonist Jan Peeters. Dat waren: Gerwenaar Piet Rooijakkers (36), Niels Verbruggen (18) en Henrie Maatje (69), beiden uit Nuenen. Er klonk veelvuldig applaus in het volle café en er werd veel gelachen.

Jan Peeters is een ervaren microfonist en hij diepte veel weetjes en leuke anekdotes op. Na de drie renners verscheen taalvirtuoos Wim Daniëls ten tonele en hij sloot het wielercafé af met een amusante inkijk in het wielrennen van vroeger en nu. Vol trost verhaalde hij over zijn overwinning in de Ronde van Gerwen in 1970, waar hij als 15-jarige adspirant de bloemen en de kussen van de rondemiss opeiste.

Jan Peeters in gesprek met Piet Rooijakkers.….(foto Cees van Keulen)
Jan Peeters in gesprek met Piet Rooijakkers.….(foto Cees van Keulen)

Piet Rooijakkers uit  is de eerste profrenner uit de gemeente Nuenen c.a. en ook de eerste inwoner uit die gemeente die in de Tour de France startte. Piet Rooijakkers is nu teammanager van de Baby-Dump Cyclingploeg.
De jonge Niels Verbruggen is de Nuenense belofte bij het veldrijden. Hij steekt pas sinds kort zijn neus aan het venster bij de zwaarste discipline bij het wielrennen, het veldrijden. Niels werd onlangs tweede bij het regionaal kampioenschap veldrijden.
Henrie Maatje was als wegrenner bij de Nederlandse Wielerbond (NWB) een vaste podiumklant. Zo veroverde hij het provinciaal Brabants kampioenschap 1982 en werd hij dat jaar ook nog eens Nederlands kampioen. Twee jaar later werd Henrie Maatje in het Oostenrijkse St-Johann derde bij de wereldkampioenschappen wegrennen voor niet-licentiehouders.

Wim Daniëls (links) en Jan Peeters in de Stam….(foto Cees van Keulen)
Wim Daniëls (links) en Jan Peeters in de Stam….(foto Cees van Keulen)