Vijftig jaar wielrennen in Gerwen

Tijdens de Inloop WLG maandag 7 maart om ± 14.00 uur vertellen Toon Bouw en Cees van Keulen  over vijftig jaar wielrennen in Gerwen.

Zondag 9 april 1967 werd in Gerwen de eerste Ronde van Gerwen verreden, een wielerronde voor de jeugd, adspiranten, nieuwelingen en amateurs. Het was een wedstrijd volgens de reglementen van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU). De organisatie berustte bij ‘Jong Nederland’ en RKGSV en de Eindhovense wielervereniging Ren- en Touristenclub Wilhelmina leverde technische ondersteuning. De baten van de Ronde van Gerwen waren bestemd voor de jeugd van RKGSV en ‘Jong Nederland’. De wielerronde is vervolgens jaarlijks gereden en maandag 28 maart, tweede paasdag, is Gerwen voor de vijftigste keer een echt wielerdorp.

Gouden jubileum
Een gouden jubileum dus voor de ronde met ook een gouden jubilaris: Toon Bouw. Gerwenaar Toon Bouw is vanaf het begin bestuurlijk betrokken bij de wielerronde en ruim de helft van die vijftig jaar is hij voorzitter van het bestuur. Tijdens de inloop van de Werkgroep Leefbaarheid Gerwen (WLG) op maandag 7 maart in dorpshuis D’n Heuvel (inloop vanaf half twee) staat 50 jaar wielrennen in Gerwen op het programma. Toon Bouw belicht in vogelvlucht de geschiedenis van 50 jaar wielerronde in Gerwen en hobbyfotograaf Cees van Keulen uit Gerwen zal Toon in woord en beeld bijstaan. Iedereen is welkom en vooraf aanmelden is niet nodig.

Fotobijschrift

Het bestuur van de Stichting Grote Ronde van Gerwen met v.l.n.r. Jan van Haastert, Peer Kamsma, Toon Bouw, Jan Dekkers en André Sanders (foto Jan Dekkers)