Veel concertgangers bij swingende gipsyjazz in Gerwen

Zo’n dertig gipsyjazz-muzikanten hebben honderdvijftig concertgangers verwend tijdens een onvergetelijke avond in de open lucht bij ’t Huysven in Gerwen. De 24 deelnemers aan het Sinti Jazz Guitar Camp Gerwen sloten de driedaagse Masterclass af met een virtuoos optreden. De ervaren gipsy-muzikanten Paulus Schäfer, Fapy Lafertin en Nous’che Rosenberg waren de meesters die de workshops verzorgden. De ‘leerlingen’ – 24 gevorderde gitaristen – komen uit heel de wereld naar Gerwen. Een greep uit de landen van afkomst: Amerika, Australië, Denemarken, Italië, Noorwegen, Slovenië, Tsjechië, België en natuurlijk ook uit ons land.

Het Gerwense Guitar Camp is woensdagavond 28 juni afgesloten met een openbaar concert. De deelnemers lieten het talrijk opgekomen publiek horen wat ze opgestoken hebben van de meesters. Ook de meesters traden op en nodigden daarbij enkele gasten uit op het podium.

Drie meesters…
De meesters op een rijtje. Allereerst Fapy Lafertin uit Sas van Gent, de nestor van de Sinti Jazz, Nous’che Rosenberg uit Nuenen, lid van het vermaarde The Rosenberg Trio en dan natuurlijk de thuisspelende Paulus Schäfer uit Gerwen.
Gerwen wordt alom beschouwd als het hart van de gipsyjazz. Niet voor niks komen muzikanten van heide en verre naar Gerwen, om zich door topgitaristen te laten onderwijzen en inspireren in de typisch Nederlandse stijl van de gipsyjazz. De deelnemers waren zeer tevreden over het verblijf in Gerwen. Een aantal van de cursisten heeft al geboekt voor 2018, voor het vierde Sinti Jazz Guitar Camp Gerwen.