Topconcert The Rosenberg Trio met Paulus Schäfer in Gerwen

De drie topgitaristen van het Rosenberg Trio hebben samen met sologitarist Paulus Schäfer de concertgangers in het intieme café de Stam in Gerwen een onvergetelijke avond bezorgd. Pure gipsyjazz wat de klok sloeg in de uitverkochte Stam. Onder de bezoekers op maandagavond 18 december veel vaste gasten van de concertserie “Paulus Schäfer invites” en ook gipsyjazzfans uit België en Duitsland. 

Het was het derde optreden in deze serie met deze keer Stochelo (sologitaar), Nous’che (ritmegitaar) en Nonnie Rosenberg (staande bas) van het wereldberoemde The Rosenberg Trio. De vier muzikanten trokken alle registers open en toonden hun topvorm. Onnavolgbare solo’s van Stochelo en Paulus wisselden elkaar af en soms leek het wel of de vier gitaristen al jarenlang in deze formatie optrad.

De concertgangers genoten met volle teugen en moedigden de musici veelvuldig met applaus aan. De toegift I’m dreaming of a white Christmas met Christien van Helden als zangeres vormde een sfeervol slotakkoord van dit topconcert in Gerwen.

Alle vier de muzikanten van deze avond hebben een deel van hun leven in Gerwen gewoond. De drie leden van het trio wonen inmiddels in Nuenen, Paulus speelde een thuiswedstrijd in zijn Gerwense stamcafé. Na afloop van het concert gingen veel bezoekers op de foto met de artiesten en werden er nog diverse mini-optredens verzorgd.

The Rosenberg Trio speelt al meer dan 25 jaar in de wereldtop van de gipsyjazz. De drie muzikanten zijn koninklijk onderscheiden met de Ridderorde van de Nederlandse Leeuw. Sologitarist Stochelo Rosenberg wordt beschouwd als een van de beste gitaristen, met zijn onberispelijke techniek, grote elegantie en zeer persoonlijk vibrato, een combinatie van virtuositeit en emotie. En Paulus Schäfer liet op zijn Gerwense podium horen dat hij ook een waardig vertegenwoordiger is van de gipsyjazz.

Voor een impressie zie het artikel met video van het ED .

De concertserie ‘Paulus Schäfer invites’ wordt voortgezet op de maandagen 22 januari en 26 februari. En The Rosenberg Trio komt naar verluidt ook in 2018 weer op het podium van de Stam Gerwen om het derde lustrum van cafégastheer Bas van Keulen op te luisteren.

Meer informatie over gipsyjazz-optredens in het algemeen en over Paulus en The Rosenberg Trio in het bijzonder:   www.sintimusic.nl