Rondje van de Stam winnaar carnavalesk darttoernooi Gerwen

Met 15 teams startte vrijdag 24 februari het carnavalesk darttoernooi in café de Stam in Gerwen. De teams werden over twee categorieën verdeeld en na veel spannende wedstrijden kwamen de finalisten bovendrijven. Bij de categorie niet-darters won het team Rondje van de Stam bestaande uit Sjors Vermeltfoort, Bjorn Karsmakers, Jeroen van Berlo en Dennis Ketelaars. Gerrit van den Tillaart, voorzitter van de organiserende dartclub de Stam, was blij dat hij de grote wisseltrofee aan een Gerwens team mocht uitreiken. Het carnavalesk darttoernooi in de Stam in Gerwen is de al jaren de traditionele opening van het Carnavalsfeest.

Bij de niet-darters haalde titelverdediger team Kansloos, dat inmiddels uit drie wedstrijddarters bestaat, weer de finale. De regel is dat een team met mensen die deelnemen aan de dartcompetitie éénmalig hun titel mogen proberen te verdedigen. De grote favoriet Kansloos moest het opnemen tegen het team Rondje van de Stam De underdog wist de grote favorieten te verslaan. Bij de wedstrijddarters ging de finale tussen het team Drie en een Oude met darters van de organiserende dartclub de Stam tegen DFJB met darters van Goesting uit 1e klasse KDO. In dit team ook topdarter Joppe Bakens, eredivisiespeler en 2-voudig winnaar van de Open Antwerpen. In een spetterende finale was het DFJB dat met 4-2 won.
Dartclub de Stam dankt alle deelnemende teams en hoopt iedereen snel weer te zien. Inschrijven voor de nieuwe dartcompetities is in de maand mei. Geïnteresseerde teams en individuelen kunnen zich aanmelden bij het secretariaat via 06 53965925 of langskomen in de thuishaven van Dartclub de Stam. (foto’s: Cees van Keulen)

Carnavalesk darten in de Stam…