Publiek welkom bij concert Sinti Jazz Guitar Camp bij Het Huysven Gerwen

Bij Het Huysven in Gerwen wordt van 15 tot en met 17 juni een driedaags Sinti Jazz Guitar Camp gehouden. Het Guitar Camp wordt afgesloten met een openbaar optreden van de gipsy-muzikanten Paulus Schäfer en Fapy Lafertin en de deelnemende gitaristen op vrijdagavond 17 juni, aanvang 20.00 uur. Een concert met jamsessies en daarbij is een beperkte groep toeschouwers van harte welkom. De entree bedraagt tien euro met aanmelding vooraf via Sinti Music: info@sintimusic.nl. Let op: wie het eerst komt, het eerst maalt.

Het is de tweede editie van dit Camp met dit jaar een internationaal gezelschap van zo’n 25 gevorderde gitaristen die workshops gaan volgen om de techniek van ritme- en solowerk te verbeteren onder leiding van twee erkende gipsy-gitaristen. Voor Paulus Schäfer is het Camp in Gerwen een thuiswedstrijd. Samen met Fapy Lafertin (Sas van Gent), de nestor van de Sinti-muziek, verzorgt hij de driedaagse masterclass.

Fapy Lafertin en Paulus Schäfer

Gipsygitarist Paulus Schäfer uit Gerwen gaf vorig jaar de eerste masterclass samen met zijn vriend Fapy Lafertin. Paulus woont in Gerwen, behorend tot de gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten, en deze gemeente kan gerust beschouwd worden als het hart van de gipsy jazz in ons land.
Gitaristen uit de hele wereld komen naar Gerwen, om zich door Paulus Schäfer en Fapy Lafertin te laten onderwijzen en inspireren in de typisch Nederlandse stijl van de gipsy jazz. Gitaristen als Stochelo Rosenberg, Feigeli Prisor, Paulus Schäfer en Mozes Rosenberg zijn bekende vertegenwoordigers van die stijl. De wijze waarop deze Sinti-mannen uit de gemeente Nuenen c.a. de  swingende gipsy jazz aanpakken is uniek en oogst alom bewondering.

De organisatie van het Sinti Jazz Guitar Camp is mede in handen van Sinti Music en de coördinatie en presentatie wordt verzorgd door Irene Ypenburg. Voor deze editie van het Sinti Jazz Guitar Camp Gerwen hebben zich 25 gitaristen ingeschreven. Een internationaal gezelschap met deelnemers uit onder meer: Amerika, Australië, Denemarken, Groot-Brittannië, Israël, Polen, Spanje, Tsjechië, Zwitserland  en natuurlijk ook uit Nederland. Het zijn allemaal gevorderde gitaristen, die zo’n vier uur per dag in workshops in het Gerwense Huysven de techniek van zowel ritme- als solowerk oefenen.