Podium Wielerronde van Gerwen voor ijzersterke kleppers

De Wielerronde van Gerwen draagt met ere de titel ‘Dé klassieker onder de criteriums’. Want ook maandag 6 april stonden in alle drie de categorieën ijzersterke kleppers op het podium. De ruim tweehonderd deelnemers wisten de echte wielerliefhebbers van start tot finish te boeien.

De eindsprint van Eliterenner Robin Wennekes uit Dodewaard was vlijmscherp. Hij klopte de winnaar van vorig jaar Koos Jeroen Kers met een banddikte. De tijdrit van bijna 3,5 km werd gewonnen door Eliterenner Luuc Bugter uit Arnhem die een gemiddelde snelheid van bijna 50 km op de klokken bracht. Gerwenaar Paul Dekkers (zie foto) deed er 23 seconden langer over en werd 27ste.

Bij de nieuwelingen won Edo Maas uit Rotterdam afgetekend en Stefan van Drunen uit Dordrecht was de snelste junior. Van het drietal Nuenenaren bij de junioren wist alleen Louis Raaijmakers zich met een 14e plaats te klasseren bij de beste twintig.

Op naar Gouden Jubileum

Het was tweede paasdag ’s morgens vanaf elf uur wielrennen in ons dorp. Aan de start niet alleen renners uit ons land, maar ook deelnemers uit Denemarken, Duitsland, Litouwen, Nieuw Zeeland en Japan. De charmante en sportieve rondemiss Patricia Bol (voetbalt in Gerwen bij RKGSV) zette de sterkste renners op het podium in de bloemetjes. De 49ste editie gaat de boeken in als een droge, koude wielerronde met een internationaal tintje.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagd evenement. Bestuurlijk wordt dit evenement gedragen door vijf inwoners uit ons dorp: Toon Bouw (voorzitter), Peer Kamsma (vice-voorzitter), Jan van Haastert (secretaris), Jan Dekkers (penningmeester) en André Sanders als lid van het bestuur Stichting Ronde van Gerwen. Dankzij de steun van veel vrijwilligers en de bijdragen van diverse sponsoren kan dit sportevenement elk jaar weer in ons dorp gehouden worden. Volgend jaar staat tweede paasdag, maandag 28 maart, de Gouden Jubileumronde van Gerwen op het programma.

Baby-Dump Kempenklassement

De ronde van Gerwen is de eerste wielerronde die meetelt in het Baby-Dump Kempenklassement over in totaal 15 wedstrijden in de Brabantse Kempen. Koos Jeroen Kers staat met een derde plaats in de tijdrit en een tweede in het criterium nu op de eerste plaats en draagt het leiderstricot.

Uitslagen Ronde van Gerwen 2015

Nieuwelingen 40 km
1. Edo Maas, Rotterdam
2. Marijn van den Berg, De Meern
3. Danny Maas, Oudenbosch.

Junioren 60 km
1. Stefan van Drunen, Dordrecht
2. Patrick van Benthem, Hellendoorn
3. Daan Zebel, Dordrecht
14. Louis Raaijmakers, Nuenen.

Elite/Beloften  Tijdrit 3,45 km
1. Luuc Bugter, Arnhem 4min. 07 sec.
2. Coen Vermeltfoort, Vlijmen op 4 sec.
3. Koos Jeroen Kers, Amstelveen op 6 sec.
27. Paul Dekkers op 23 seconden.

Criterium 80 km:

1. Robin Wennekes, Dodewaard
2. Koos Jeroen Kers, Amstelveen
3. Ronan van Zandbeek, Schijndel
4. Coen Vermeltfoort, Vlijmen
5. Twan Brusselman, Helmond.