Paardensportspektakel

 

Zondag 2 juli vindt de jaarlijkse paarden- en ponymarathon plaats. Dit paardenspektakel wordt georganiseerd door Menvereniging de Coovelsemenners op de schitterende terreinen aan de Bosweg in Gerwen en Tweerijtensedreef in Nuenen.

Op de Tweerijtensedreef starten de menners om 09:30 met een vaardigheidsparcours. Bij de vaardigheid is een parcours uitgezet met plastic kegels.

Nadat ze het parcours hebben afgelegd gaan ze een traject rijden van 5,5 km door de bossen van Nuenen naar het wedstrijdterrein aan de Bosweg.

Zodra ze op het schitterend terrein van Familie Henkelman aan de Bosweg  zijn, gaan ze daar naar de finish toe. Daarna gaan ze het traject starten van de hindernissen op het terrein. De eerste deelnemer start om 10:30 .

Er zullen enkel- en tweespan en enkele vierspanmenners met pony’s en paarden aan de start verschijnen.

Voor de toeschouwers is het leuk om een kijkje te komen nemen op het geweldige terrein aan de Bosweg in Gerwen. Er staat een grote consumptietent en een springkussen voor de kinderen. Daarbij is er ook een leuke omroeper die het publiek laat mee beleven met de wedstrijd. Er staan ook tijdklokken waarbij het publiek de tijden kan zien. Dus laat u met het hele gezin meevoeren in dit geweldige paardensportevenement.