Optreden Hot Club d’Europe met Paulus Schäfer

 in café de Stam Gerwen

De bekende gipsy jazz gitarist Paulus Schäfer uit Gerwen treedt met Hot Club d’Europe woensdagavond 28 januari op in ‘concert’-café de Stam in Gerwen. De formatie bestaat uit sologitarist Paulus Schäfer, de ervaren bassist Arnoud van den Berg en de getalenteerde Finse gitarist Olli Soikkeli.

Het trio Hot Club d’Europe staat garant voor verrassende en swingende gipsy jazz. Heel subtiel weten deze virtuoze gitaristen meerstemmige solo’s af te wisselen of synchroon te ‘soleren’. Dat is dus woensdag 28 januari te zien en te horen in café de Stam Gerwenseweg 38 in Gerwen, aanvang half negen.

 Tournee door België en Nederland

Hot Club d’Europe toert deze maand door België en Nederland. Na het openingsconcert in Amsterdam op 17 januari speelt het trio van 21 t/m 26 januari een zesdaagse in België: van Charleroi tot Vilvoorde. De tournee wordt 30 januari afgesloten in Jazzclub de Tor in Enschede en twee dagen eerder staat een concert in café de Stam op het programma.

Swingende gipsy jazz

Paulus Schäfer uit Gerwen ontmoette Olli Soikkeli uit Finland voor het eerst in het Antwerpse theater Rataplan in 2012. Een start van een succesvolle samenwerking. Enkele maanden later worden Paulus Schäfer en Arnoud van den Berg uitgenodigd om met Olli Soikkeli een album op te nemen. In een houten chalet aan een bevroren meer bij de Finse stad Kouvola ontstaat een spontane muzikale interactie. Het debuutalbum ‘Kouvola Junction’ wordt gekenmerkt door een levendige energieke sound, originele interpretaties van songs en een eigen compositie, die tegelijkertijd titelsong is. Kortom: een direct opgenomen live-opname zonder correcties achteraf. Pure en swingende  gipsy jazz zonder fratsen.

Kaarten bestellen

Voor het concert van trio Hot Club d’Europe in café de Stam op woensdag 28 januari zijn kaarten à 7,50 euro te bestellen via NL46 INGB 009681829 t.n.v. Sinti Music o.v.v. concert de Stam of telefonisch bij Henk van Beurden (Sinti Music) 06 81935569 en bij Bas van Keulen (de Stam) 06 53965925.