Openluchtconcert Gipsy Jazz Guitar bij ’t Huysven Gerwen

In Gerwen wordt woensdagavond 28 juni een openluchtconcert verzorgd door de deelnemers aan het Sinti Jazz Guitar Camp. De gipsy-muzikanten Paulus Schäfer, Fapy Lafertin en Nous’che Rosenberg geven een driedaagse masterclass aan 24 gevorderde gitaristen uit Amerika, Australië, Denemarken, Groot-Brittannië, Italië, Noorwegen, Slovenië, Tsjechië, Duitsland, België en ook uit ons land.

Het Guitar Camp wordt afgesloten met een openbaar openluchtconcert op woensdagavond 28 juni. Tijdens de masterclass volgen de deelnemers workshops om de techniek van ritme- en solowerk te verbeteren en dat gebeurt onder leiding van drie erkende gipsy-gitaristen. Door het geven van een concert laten de deelnemers aan de concertgangers horen wat ze opgestoken hebben van de masterclass.

Paulus Schäfer speelt thuiswedstrijd

Voor Paulus Schäfer is het Camp in Gerwen een thuiswedstrijd. De andere topgitaristen zijn Fapy Lafertin uit Sas van Gent, de nestor van de sinti jazz, en Nous’che Rosenberg uit Nuenen, lid van The Rosenberg Trio.
Woensdagavond 28 juni om 20.00 uur treden de deelnemende cursisten op en daarbij is een beperkte groep toeschouwers van harte welkom. De entree bedraagt tien euro met aanmelding vooraf via info@sintimusic.nl. Let op: wie het eerst komt, het eerst maalt.

Typisch Nederlandse stijl van de gipsy jazz

Gipsygitarist Paulus Schäfer uit Gerwen is de initiatiefnemer van het camp dat nu voor de derde maal wordt gehouden. Fapy Lafertin heeft in de 70-er jaren de gipsy jazz levend gehouden en Nous’che Rosenberg is de ritme-gitarist van het wereldvermaarde The Rosenberg Trio.

Gerwen wordt gezien als het hart van de gipsy jazz. Muzikanten uit de hele wereld komen naar Gerwen om zich door deze topgitaristen te laten onderwijzen en inspireren in de typisch Nederlandse stijl van de gipsy jazz. Gitaristen als Paulus Schäfer, Stochelo Rosenberg, Feigeli Prisor en Mozes Rosenberg zijn bekende vertegenwoordigers van deze jazzstijl. De wijze waarop deze Sinti-gitaristen de swingende gipsy jazz aanpakken is uniek en oogst alom bewondering.

Concert bij Huysven Gerwen

Het Openlucht-concert is woensdag 28 juni, locatie Het Huysven, Huikert 35, 5674 RG Gerwen. Terrein open om 19.30 uur, aanvang: 20.00 uur, entree tien euro, toegangskaarten reserveren via info@sintimusic.nl. Prima bereikbaar per fiets, parkeergelegenheid  auto’s op Kerkplein in dorpskom Gerwen.