Nieuwe fiets voor 5-jarige Rink Vlemmix dankzij Gerwen Kermis

Een gelukkige Rink Vlemmix uit Gerwen heeft zaterdag 16 januari een nieuwe fiets in ontvangst genomen van Leon Rooijakkers, eigenaar van Rooijakkers Tweewielers aan het Laar in Gerwen. De 5-jarige Rink won de ballonnenwedstrijd Gerwen Kermis 2015. Zijn ballon met kaartje werd gevonden in het verre Duitse Reichelsheim in de deelstaat Hessen, gelegen op 385 kilometer van het dorp Gerwen. Rink stapte zaterdag vrolijk op zijn nieuwe fiets, de hoofdprijs in de ballonnenwedstrijd. Eigenaar Leon Rooijakkers overhandigde de blauw-witte fiets aan Rink, die vergezeld werd door zijn ouders Iris en Robin en door oma Mieke en opa Frans Oomen.

Afgelopen oktober was Leon van Rooijakkers Tweewielers bereid om de hoofdprijs voor de opening van Gerwen Kermis beschikbaar te stellen. Met een ballonnenwedstrijd voor de jeugd werd de plaatselijke kermis vrijdag 16 oktober geopend bij café de Stam aan de Gerwenseweg. Een honderdtal ballonnen ging de lucht in en acht daarvan werden met kaartjes gevonden rond en om de Strabrechtse Hei, niet zo ver van Gerwen. Namen op de kaartjes van die ballonnen: Lonne Donkers, Thomas Herman, Jules van Maasakkers, Jelle van Rooij, Koen Mol, Eva Bredeneveld en Meike Looijmans. De ballon die Rink Vlemmix had opgelaten, werd gevonden door Edith Fleischhauer uit Reichelsheim. Zij trof de ballon met kaartje aan op een veld bij de Pfaffensee. “Gerne würde ich erfahren, ob du gewonnen hast. Sicher ist Dein Ballon um weitesten geflogen!”, zo schrijft Edith op het kaartje van Rink.
Dorpsraad Gerwen en café de Stam danken Leon Rooijakkers hartelijk voor de prachtige fiets als hoofdprijs en hopen dat Gerwen in oktober weer een dorpskermis kan vieren.