Mayaweefkunst in Weefhuis

Mooie Maya weefkunst van kleurrijke kleding uit Guatamala. Vlak bij te zien in ’t Weefhuis aan de Lucas van Hauthemlaan 1, net over de grens tussen Gerwen en  Nuenen. Een prachtige tentoonstelling tijdens de korte dagen rond Kerstmis. En bezoekers dragen ook nog eens bij aan een goed doel.

De tentoonstelling is te bezoeken tot en met vrijdag 30 december, dagelijks van  13.00 tot 17.00 uur (niet op zondag 25 december, eerste Kerstdag). Het goede doel is een onderwijsproject van de stichting Nuenen-Guatemala. Dit project stelt Mayavrouwen in staat om onderwijs te volgen. De meeste vrouwen hebben nooit de gelegenheid gehad om naar school te gaan.

De verzameling Mayaweefkunst  van Marianne van Blarcum staat centraal bij deze tentoonstelling. De tentoongestelde kleding heeft Marianne bij de Maya’s zelf gekocht tijdens haar reizen in Guatemala vanaf 1980. Ze raakte daar niet alleen onder de indruk van het lot en de roerige geschiedenis van de Maya’s, maar werd ook gefascineerd door de eeuwenoude weefkunst die daar van moeder op dochter wordt doorgegeven.
De organisatie van de weefkunstexpo is bij de stichting Nuenen-Guatemala in goede handen.  Nog te zien tot en met vrijdag 30 december. Meer informatie op www.Nuenen-Guatemala.nl