Live de Giro volgen in Gerwen

De Giro, de wielerronde van Italië, zit in de slotweek. Er staan drie Nederlanders in de top 10 van het algemeen klassement. Tom Dumoulin (Sunweb) rijdt in de rose leiderstrui, Bauke Mollema staat zesde en Nuenenaar Steven Kruijswijk tiende. Steven gaat nog in de aanval voor een etappezege en wie weet hoe hoog klimgeit Steef eindigt in de algemene rangschikking.
In café de Stam is elke middag zo vanaf drie uur live op het scherm de koers te volgen. Het motto is: samen met wielerfans de verrichtingen van de renners op de voet volgen.

Afgelopen zaterdag kwamen er al wielerliefhebbers bij elkaar. En samen met leden van de Nuenense Wielervrienden werd de overwinning van Tom Dumoulin gevierd. Café de Stam is de thuishaven van de club wielervrienden.

Donderdag (Hemelvaartsdag) is de etappe Moena – Ortisei over 137 km in de Fassa-vallei in de Dolomieten met aankomst bergop. Dan is vanaf 13.15 uur de koers op de buis. Natuurlijk is iedereen welkom in de Stam.

Vanaf woensdag volgen nog vier bergritten op rij. Zondag 28 mei finisht de Ronde van Italië in Milaan met een vlakke tijdrit. Drie Nederlanders staan nu in de top 10, wie weet wat er nog allemaal gaat gebeuren in Italië. Te volgen in het sportieve café aan de Gerwenseweg 38.