Grote Ronde van Gerwen op 2de Paasdag

Maandag 17 april, 2de Paasdag, wordt de 51ste editie van de Grote Ronde van Gerwen verreden. Veel wielrenners komen graag naar het wielerdorp Gerwen om de strijd aan te gaan in deze ‘klassieker onder de criteriums’. Bezoekers hebben gratis toegang. Tweede Paasdag dus wielrenners in het dorp die op het parcours Heuvel, Huikert, Rullen en Laar hun rondjes gaan rijden. Er geldt die dag een omleiding voor het doorgaande verkeer.

Het eerste startschot klinkt om 11.15 uur voor de nieuwelingen, die 40 kilometer afleggen. Daarna volgen de junioren, die om 12.30 uur vertrekken voor 60 kilometer. De Elite/beloften-renners komen twee keer aan bod. Om 14.15 uur voor een tijdrit over 3,5 km en om 16.00 uur voor een wedstrijd over 80 km. De wedstrijd voor de Elite/beloften telt mee voor het Baby-Dump Kempenklassement. Het rennerskwartier is in café de Stam aan de Gerwenseweg 38 en daar is het boek ‘Vijftig jaar wielrennen in Gerwen’ te koop.

Sterk rennersveld
Bij de Elite/beloften gaan sterke renners uit de regio in de slag met toppers, zoals Koos Jeroen Kers uit Amstelveen. Hij won in 2014 in Gerwen, werd tweede in 2015 en greep vorig jaar in de vijftigste Ronde van Gerwen een derde plaats. Robbie van Bakel uit Deurne, vorig jaar tweede, is ook een kanshebber voor de zege. Bryan Bouwmans uit Gemert en Xavier Poels uit Oeffelt gaan ook voor een podiumplaats.

Wielersupporters zijn tweede Paasdag welkom in Gerwen bij een van de eerste wielerwedstrijden in deze regio. Het eerste startschot klinkt om kwart over elf.