Goede doelen-veiling voor Leefbaarheid Gerwen en Krakenburg op Halfvastenspektakel

Het weekeinde van 7 en 8 maart staat Gerwen in het teken van het Halfvastenspektakel met ringsteken vanaf door paarden getrokken wagens en vanaf IJslanders. Teams van kinderen/jongeren en volwassenen kunnen zich opgeven uiterlijk tot 4 maart. Zaterdagavond 7 maart start de Goede doelen-veiling en treedt de Nuenense zanger Mark Elbers op.

Bij het ringsteken staan de deelnemers op marathonwagens, die getrokken worden door Nederlandse trekpaarden van onder meer Stal De Linde van de gebroeders Smits uit Gerwen. Het evenement speelt zich af op de Gerwenseweg ter hoogte van café De Stam en begint zondagmiddag om twaalf uur. Nieuw in het programma: ringsteken vanaf  IJslanders. Publiek heeft gratis toegang.

Jeugd/Jongeren inschrijven tot 4 maart
Om 12.00 uur komen kinderen/jongeren vanaf groep 5 in actie. Zij gaan ringsteken vanaf ponywagens. Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen meedoen. Teams bestaan uit minstens drie jongeren en één volwassen begeleider. Er kunnen maximaal 12 teams deelnemen.

Trekpaarden en IJslanders
Aansluitend wordt een demonstratie ringsteken vanaf IJslanders verzorgd. Daarna komen de grote trekpaarden op het parcours en gaan volwassenenteams ringsteken. De inschrijving voor deze teams (een coach en drie personen) is geopend en er kunnen 16 teams deelnemen. Belangstellenden kunnen zich tot 4 maart aanmelden bij carnavalsvereniging de Stemkes, in residentie De Stam in Gerwen of via www.cvdestemkes.nl en telefonisch op 06-53965925.

Optreden Mark Elbers en DJ Angelo
De organisatie verzorgt zaterdag 7 en zondag 8 maart een veiling van goederen en diensten. De opbrengst is bestemd voor twee goede doelen: Zorgboerderij De Krakenburg en Werkgroep Leefbaarheid Gerwen. Het Halfvastenspektakel wordt zaterdagavond 7 maart vanaf 20.30 uur muzikaal ingezet met live-optredens van DJ Angelo en de Nuenense zanger Mark Elbers.

Ringstekers in actie tijdens het Halfvastenspektakel van De Stemkes in Gerwen (foto: Cees van Keulen)
Ringstekers in actie tijdens het Halfvastenspektakel van De Stemkes in Gerwen (foto: Cees van Keulen)