Gipsy-muziek door rasmuzikanten in ‘concert’-café de Stam Gerwen

De Nederlandse virtuoos Feigeli Prisor speelt al zijn halve leven op gipsy-gitaar en vormt samen de rasmuzikanten Wattie Rosenberg (viool), Sendelo Schäfer (slaggitaar) en Peter Krijnen (basgitaar) de Feigeli Prisor Band. Dit kwartet speelt woensdag 1 juni in Gerwen, de thuishaven van Paulus Schäfer. De veel gevraagde gipsyvertolker Paulus Schäfer verzorgt tijdens dat concert een gastoptreden. De muziekavond in café de Stam, Gerwenseweg 38 begint om 20.00 uur.

Kenners vereren Feigeli Prisor (Wittem, 1964) als de ware meester van de gipsy-gitaar. Met zijn band stond hij op het Sziget Festival in Budapest, verzorgde de openingsact op het World Gypsy Festival Khamoro in Praag en is te horen en te zien op veel gipsyfestivals in Duitsland.

Nu treedt de Feigeli Prisor Band voor het eerst in op concert-café de Stam in Gerwen. Gerwen – in de gemeente Nuenen c.a. – is de broedplaats van veel virtuoze gipsy-gitaartalenten én wordt wel aangeduid als dé hoofdstad van de mondiale gipsy jazz.

Toegangskaarten
De gipsy-muziekavond in café de Stam op woensdag 1 juni begint om acht uur. Toegangskaarten à 7,50 euro kunnen besteld worden via mailadres cafedestam@hotmail.com of telefonisch: 06 5396 5925 bij Bas van Keulen, café de Stam, Gerwenseweg 38, 5674 SH Nuenen.