Gerwense gipsyjazz van wereldniveau

Liefhebbers van gipsyjazz hebben maandag 23 oktober een uniek avondje beleefd in het intieme jazzcafé de Stam in Gerwen. De klanken van de gipsyjazzgitaren bespeeld door Paulus, Noah en Sendelo combineerden wondermooi met de tonen uit de mondharmonica van Tim Welvaars. Geen wonder, Tim stond al eens op het podium met Stevie Wonder.

Een kritische luisteraar en muziekkenner wist het zeker: het niveau van de Gerwense gipsyjazzavond kan wedijveren met dergelijke optredens bij het North Sea Jazz Festival. Gerwense gipsyjazz is van wereldniveau! Het zit bij de sintimuzikanten in de genen..…

Tim en Naomi als gastmuzikanten

Paulus kwam deze avond met de ervaren gitaristen Noah en Sendelo Schäfer naar zijn stamcafé. De combinatie van gastmuzikant Tim Welvaars op mondharmonica met de Paulus Schäfer Band leverde diverse nummers sprankelende gipsyjazz op.  En muzikale duizendpoot Tim Welvaars plukte zijn vriendin Naomi Adriaansz met haar saxofoon uit het publiek. Dit vijftal speelde de pannen van het dak in de Stam…..

Verrassende concert-avond
Gipsygitarist Paulus Schäfer uit Gerwen was in zijn nopjes met de uitbreiding van zijn trio met genoemde gastmuzikanten en het volle concertcafé waardeerde het optreden met ovationeel applaus. De avond stond in het teken van de typische gipsyjazz gecombineerd met de jazzy muziekstijl van mondharmonica en saxofoon. Met als resultaat een meer dan verrassende muzikale avond. Een verrassing was ook het optreden van de Braziliaanse zanger Eduardo Rocha, die het klassieke nummer The Girl From Ipanema op een gevoelige wijze vertolkte. Opeens stonden er zes ‘artiesten’ op het podium. En het publiek in het café neuriede gezellig mee….

Paulus invites Three ‘O’ Trommelen
Het volgende gipsyjazzconcert in Gerwen staat gepland voor maandag 20 november. Paulus Schäfer heeft voor die avond Three ‘O’ Trommelen uitgenodigd. Voor meer informatie: www.sintimusic.nl