Gerwenaar Piet Rooijakkers bij Wielercafé in de Stam

Wim Daniëls geeft inkijk in het wielrennen van toen en nu....(fotoCees van Keulen) 
Wim Daniëls geeft inkijk in het wielrennen van toen en nu….(fotoCees van Keulen)

Piet Rooijakkers is één van de drie gasten bij het Wielercafé in café de Stam in Gerwen. Dinsdag 29 november is dit eerste NWV-Wielercafé met als gasten Henrie Maatje en Niels Verbruggen, beiden uit Nuenen en met Piet Rooijakkers, de eerste profrenner uit onze gemeente en ook de eerste inwoner van Nuenen c.a. die in de Tour de France startte. De toegang is gratis en belangstellenden zijn welkom.   

Met Jan Peeters en Wim Daniëls

Het wielercafé wordt georganiseerd door de Nuenense Wielervrienden (NWV) met als gespreksleider de bekende wielerspeaker Jan Peeters. Taalvirtuoos Wim Daniëls zal een inkijk geven in het wielrennen van toen en nu. Hij won als adspirant in 1970 de Ronde van Gerwen en is dus ervaringsdeskundige als wielrenner. Hij volgt het wielrennen nog steeds op de voet.
Piet Rooijakkers (1980) wielrende al bij de jeugd. Hij was de eerste profrenner (van 2006-2010 bij Skil-Shimano) en eerste Tourrenner uit onze gemeente en is nu teammanager bij de Baby-Dump Cyclingploeg. Henrie Maatje uit Nuenen was als wegrenner bij de Nederlandse Wielerbond (NWB) een vaste podiumklant in de jaren 80 en 90. En de jonge Niels Verbruggen is de Nuenense belofte bij het veldrijden. Hij steekt pas sinds kort zijn neus aan het venster bij de zwaarste discipline bij het wielrennen, het veldrijden. Niels werd onlangs tweede bij het regionaal kampioenschap veldrijden.
Jan Peeters en Wim Daniëls staan garant voor mooie verhalen en gezelligheid. Het Wielercafé is in café de Stam in Gerwen, begint dinsdagavond 29 november om acht uur, toegang gratis.

Gerwenaar Piet Rooijakkers is manager van de wielerploeg BABY-DUMP…. (foto Cees van Keulen)
Gerwenaar Piet Rooijakkers is manager van de wielerploeg BABY-DUMP…. (foto Cees van Keulen)
Piet Rooijakkers uit Gerwen (knielend midden voor) was van 2006-2010 profrenner bij Skil-Shimano…(foto Cees van Keulen) 
Piet Rooijakkers uit Gerwen (knielend midden voor) was van 2006-2010 profrenner bij Skil-Shimano…(foto Cees van Keulen)