Gerwenaar Paulus Schäfer met Italiaanse Dario Napoli Band in de Stam

De gipsyjazzgitarist Paulus Schäfer uit Gerwen treedt woensdag 18 januari op met de Dario Napoli Band in concert-café de Stam, Gerwenseweg 38. Gitarist en componist Dario Napoli uit Cortona, Italië, is geen onbekende in de wereld van de gipsyjazz. In zijn band spelen mee ritmegitarist Tommaso Papini en bassist Alex Carreri.

Dario Napoli trad op in de VS, onder meer in Austin, Los Angeles en New Orleans. Hij speelde ook op diverse festivals in Italië: Arezzo Summer Jazz, Trasimeno Blues, Raduno Medeterraneo Petralia en Eddy Lang Festival. Daar deelde hij vorig jaar nog het podium met Stochelo Rosenberg, woonachtig in Nuenen.

Gerwen: hoofdstad GipsyJazz

En nu speelt de Dario Napoli Band op het eerste gipsyjazzconcert in Gerwen in het nieuwe jaar. Gerwen, behorend tot Nuenen c.a.,  is de broedplaats van veel virtuoze gipsy-gitaartalenten én wordt wel aangeduid als dé hoofdstad van de mondiale gipsy jazz.

Django Reinhardt

De manouche jazz van sinti-gitarist Django Reinhardt is de belangrijkste inspiratiebron voor de Dario Napoli Band. In zijn moderne manouche-project brengt Dario Napoli meer hedendaagse invloeden, zoals bebop, funk en moderne jazz, in zijn versie van gipsyswing. Dario Napoli speelt met zijn band 18 januari vanaf half negen in café de Stam in Gerwen. En Gerwenaar Paulus Schäfer zal daar samen met het Italiaanse trio optreden.

Gipsygitarist Paulus Schäfer uit Gerwen speelt in concert-café de Stam…

Toegangskaarten
De muziekavond in café de Stam op woensdag 18 januari begint om 20.30 uur en reserveren wordt aanbevolen. Toegangskaarten à tien euro kunnen gereserveerd worden via info@sintimusic.nl of 06 8193 5569