Gerwen Kermis met veel vertier voor jong en oud

Gerwen Kermis is vier dagen vertier voor jong en oud. Van vrijdag 19 tot en met maandag 22 oktober sieren diverse kermisattracties de Gerwenseweg in het dorp op. De traditionele kermis kan nog steeds jaarlijks in ons dorp gevierd worden.

Vrijdagmiddag om vier uur gaat de kermis open. Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van café De Stam liggen er die middag bij de eerste honderd strippenkaarten à tien euro vijf vrijkaartjes klaar. Om half acht die avond wordt de kermis aangezegd aan de Gerwense dorpsraad door het Heilig Kruisgilde en drumfanfare Jong Leven. Na dit officiële gedeelte zal het duo Two For You optreden in de feesttent.

Duo Markant treedt zondagmiddag op
Duo Markant treedt zondagmiddag op

Bart de Rooij en duo Markant
Zaterdagmiddag 20 oktober opent de kermis om drie uur. Deze middag worden als speciale actie bij de eerste 150 verkochte consumpties 2 vrijkaartjes voor de kinderen verstrekt. DJ Nick verzorgt de muziek en ’s avonds betreedt Bart de Rooij uit Gerwen voor het eerst het plaatselijke podium in de feesttent van café De Stam.

Gerwenaar Bart de Rooij treedt voor het eerst op in zijn dorp tijdens Gerwen Kermis

Gezinsmiddag
Zondag 21 oktober is de traditionele gezinsmiddag, de kermis is al om twee uur open. Vanaf vijf uur treedt duo Markant op en aansluitend draait DJ Nick muziek in De Stam. Op zondag is het meestal gezellig druk omdat families, vrienden en kennissen elkaar dan ontmoeten op de kermis.

Gezellige drukte op Gerwen Kermis: zondagmiddag tijdens de traditionele familiedag…(foto cees van Keulen)

Rikken en toepen
Maandag 22 oktober start om half elf het traditionele rikken, inschrijven in café de Stam. De toepers verzamelen om twaalf uur en beginnen na de lunch met het toepconcours. De kaarters krijgen voor tien euro inschrijfgeld een compleet verzorgde lunch en twee consumpties. Voor alle toepers en rikkers ligt er bij de prijsuitreiking een extra verrassing gereed in verband met het 15-jarig bestaan van De Stam.

De kermis opent maandagmiddag om drie uur. Alle kinderen krijgen tussen drie en vier uur vrijkaartjes en een traktatie in de feesttent. Deze middag verzorgt de nieuwe zangrevelatie uit Gerwen, Bart de Rooij, nogmaals een optreden. Gerwen Kermis wordt maandagavond muzikaal afgesloten door DJ Nick.