Gerwen Kermis: druk straatfeest met warmterecord ‘Miami Beach’

Een warmterecord op Gerwen Kermis! Op maandag 16 oktober steeg het kwik tot 25,8 °C ter hoogte van de attractie ‘Miami Beach’ op de Gerwenseweg (zie foto). Nog nooit was het zo warm tijdens Gerwen Kermis. Een zonovergoten ‘Miami Beach’ en dat medio oktober in ons dorp.

De vierdaagse Gerwen Kermis van 13 t/m 16 oktober speelde zich af op de Gerwenseweg tussen de Mgr. Frenkenstraat en Akkerstraat. Diverse kermisattracties sierden het dorp en de grote feesttent bood ook ’s avonds onderdak aan de kermisgangers. Maandag werd de tent bevolkt door enthousiaste kaarters.

Familiefeest
Kermiszondag is uitgegroeid tot een traditionele familiedag. En het heerlijke zonnige weer op deze zondag promoveerde Gerwen Kermis tot een gezellig en druk straatfeest. Een terrasje pikken en bekenden ontmoeten, het was genieten voor jong en oud.

Muziek en kaarten
Vrijdagavond werd Gerwen Kermis muzikaal geopend door het Heilig Kruisgilde en drumfanfare Jong Leven. De kermis werd officieel aangezegd en dorpsraadslid Ad Donkers wenste de kermisexploitanten, dorpsbewoners en de organisatoren een zonnige en gezellige kermis toe. Deze wens ging dus in vervulling. Aardig wat muziekliefhebbers kwamen af op de live-optredens in de feesttent en in café de Stam. Het kermiskaarten op maandag trok veel liefhebbers, die zorgden voor spannende rondjes rikken, duizenden en voor het eerst ook toepen.

Gerwen Kermis 2018 staat gepland op vrijdag 19 tot en met maandag 22 oktober.

Uitslagen van het Kermiskaarten

D’n Urste Toep du Stam
1. Tom van den Berk, Gerwen
2. Nicky van de Kerkhof, Zeilberg
3. Roel Bisseling, Gerwen.

Rikken
1. Chris van de Sande, Gerwen, 186 pnt
2. Matty Verkuylen, Gerwen, 168 pnt
3. Tom Raaijmakers, Nederwetten, 132 pnt
4. Dora van Rooij, Gerwen, 126 pnt
5. Wilfred Clermonts, Nederwetten, 123 pnt.
De poedelprijs van het Kermisrikken is voor Harrie Verhoeven uit Nederwetten.

Duizenden
1. Anja van den Hurk, Gerwen.